Allah ile Aldatan Kim?

Belirli bir kesimin sıklıkla kullandıkları ve çoğunlukla da muhafazakâr siyasi partileri hedef alan Yaşar Nuri Öztürk'ün bir kitabının adı da olan 'Allah'la Aldatmak' sözünü sıklıkla duyuyoruz.

Allah ile Aldatan Kim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu ifade daha çok manevi değerleri öne çıkartan kesim ve partiler için de kullanılıyor.

Geçmişte en çok MSP, Refah Partisi için kullanıldı. Özellikle laik çevrelerin ağzında sakız olan bu cümle son yıllarda Ak Parti için de söylenir oldu bazı kesimlerce.

Ancak gerçek bu algının çok ötesine geçmiş durumda. Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin dindar seçmene yönelik hamleleri devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’da Nasreddin Hoca ile Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesini ziyaret edip burada “Peygamber soyundan geldiğinin” iddia edilmesi, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun umre ziyareti ve ihramlı pozları, sonrasında gittiği Bursa’da bilboardlarda Cuma namazını kıldığı caminin özellikle vurgulanması dikkat çekiyor.

CHP, milli-manevi değerlere sahip çıkmasıyla bilinen Erzurum'da ise Regaib Gecesi dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve kandil simidi dağıttı.
Başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklife “din” ibaresi nedeniyle destek vermediğini açıklayan, 4-6 yaş Kur’an kurslarına “ortaçağ zihniyeti” diyen, dini oluşumların yasaklanması gerektiğini dillendiren CHP ve kurmaylarının seçim sürecindeki farklı tavırları takiye olarak yorumlanıyor.

Bu değerlendirmeyi destekleyen en önemli ifade ise yine CHP’nin içerisinden yapılıyor.

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Mayıs 2019’da sarf ettiği sözler, yeniden gündemde. Yerel seçimlerin öncesinde “CHP’nin sağ seçmenden oy almak için takiye yaptığını” itiraf eden Canan Kaftancıoğlu’nun ifadeleri, bugünün CHP’sine de ışık tutuyor.

Kaftancıoğlu, Medyascope sitesinin canlı yayınında, “Fakirlikler üzerinden, sol sosyalist değerler üzerinden politik bir hat tutturabilirsek, ne CHP’ye kimse sağa kaymıştır diyebilecektir ne de sağa selam vermek veya oradan oy almak için onlar gibi görünmek gibi benim nezdimde takiyeci bir görünüşten kurtulmuş olunacaktır.” demişti.

Görünen o ki Türkiye’deki oy oranı yüzde 25’ten öteye çıkamayan klasik sol, sırf iktidar olabilmek adına Allah’la aldatmaya, takiye yapmaya ve bunu da açıkça ifade etmeye başlamış.

CHP, iktidar olmak adına “helalleşme” adı altında takiye yapar, bugüne kadar hiç bir siyasinin billboard afişlerine girmeyen Cuma namazını da yazar ve tüm bunları inanmadığı için yapar da saf ve temiz muhafazakar seçmen buna nasıl kanar ve inanır asıl tartışılması gereken konu bu olsa gerek.