Ali Özcan Havlu mu Attı?

CHP PM milletvekili listeleri için toplandı ve liste belirleme konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

Ali Özcan Havlu mu Attı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP,  geçtiğimiz gün gerçekleştirilen PM toplantısında milletvekili adaylığı konusunu ele aldı.  İttifak yapılanması ve erken seçim kararı dolayısıyla milletvekili aday listeleri ön seçim yöntemiyle hazırlanmayacak. Bunun yerine listeler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından merkez yoklaması ile belirlenecek.

Verilen yetkiye göre adaylar merkez yoklaması ile belirleyecek. İttifak üyesi partilerden 40 dolayında isim ise kesin seçilebileceği yerlerden aday gösterilecek.

Bu gelişmeler ışığında, “CHP Genel Merkezine ön seçim şartı koşan ve bu yapılmadığı takdirde Elazığ’dan bağımsız milletvekili olacağını açıklayan eski İstanbul Milletvekili Ali Özcan suskunluğunu koruyor.

CHP’nin Elazığ milletvekili adayını aylar önce açıklanmasını etik ve siyasi nezakete uygun olmadığını belirten Özcan’ın adayların ön seçimle değil merkez yoklamasıyla belirleneceğinin açıklanması ve 50’ye yakın ittifak üyesi partilere seçilebilecek sıralardan yer verilmesinin ardından nasıl bir yol izleyeceği, bağımsız mı yoksa farklı bir partiden mi aday adayı olup olmayacağı ya da siyasete nokta mı koyacağı merak ediliyor.