Alan: 'Listeleri Kim Yapıyor?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ programlarına davet edilmedikleri için ilimizle ilgili problemleri dile getirme imkanı bulamadıklarını ifade eden ETSO Başkanı İdris Alan, buna sebep olan yetkililere sert çıktı.

Alan: 'Listeleri Kim Yapıyor?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü ilimizde gerçekleştirdiği temel atma, anahtar teslimi ve iftar programın yankıları devam ediyor.
Önceden kimlik numaraları ve isimleri alındığı ve davet edilmesine rağmen iftar programına alınmaya İl Genel Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarının tepkisine sebep olan organizasyon yetersizliği, ETSO Başkanı İdris Alan’ın da sert tepkisine sebep oldu.

“PROBLEMLERİ AKTARSAK, ZARARIMIZA MI OLURDU?'

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişten bu güne ilimize gerçekleştirdiği her programda kendileriyle görüşüp temaslarda bulunarak şehrin ve üyelerin sıkıntılarını özetleyecek vakit bulduklarını vurgulayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cumartesi günü gerçekleştirilen programda buna imkân bulacak bir davet ve ortam oluşturulmadığını dile getirdi.

"İLK KEZ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIK”

Deprem konutlarının temel atma töreni vesilesiyle 1 Nisan Cumartesi günü ilimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri esnasında daha önce hiç yaşamadığımız durumlar ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Alan; “8 bin üyemizle ilimizin en büyük Meslek Kuruluşu, İş Dünyamızın sesi olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Cumhurbaşkanımız   Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize geldiği hiçbir dönemde bu tarz bir ayrımcılığa maruz kalmamıştı. Önceki ziyaretlerde, karşılama esnasında kendilerine, üyelerimiz ile ilgili sorunları ayaküstü dile getirerek, problemleri çözme imkânı oluşturuyorduk.” dedi. 

"DAVET ALMADIK"

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ziyaret için Havalimanı karşılamasında herhangi bir davet almadıklarını dile getiren Başkan Alan, “Havalimanı karşılama ekibinde bulunup; il protokolünde yer almayan ve sadece fotoğraf karesinde yer almak için orada bulunan kişileri hepimiz gördük. Bizler ise orada bulunamamamız nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı aktarma fırsatı bulamadık. Temel atma töreninde de B Protokol olarak adlandırılmış bir listeden davetlendirildik.” dedi.

“LİSTELERİ KİM YAPIYOR”

B Protokol isimli listeden davetli olan hiç kimsenin Cumhurbaşkanımız ile iletişime geçme fırsatı yakalayamadığını ifade eden ETSO Başkanı Alan; “İl protokol listesinde bulunmayan kişilerin dahi sahnede olduğunu da hepimiz gördük. Bu listeleri kim oluşturuyor? Kıymetli Elazığ Kamuoyuna soruyorum” dedi.

“DOSYAMIZI SUNSAYDIK ZARAR MI EDERDİK?”

“Seçim sürecine girmişken havalimanı karşılamasında, hiçbir zaman Elazığ’ın sorunlarına kayıtsız kalmayan  Cumhurbaşkanımıza yakalayabileceğimiz kısacık konuşma fırsatıyla iş dünyamızın ve Elazığ’ımızın afet sonrası mevcut problemlerini dile getirseydik, dosya halinde sunsaydık zarar mı ederdik?” görüşlerini dile getiren ETSO Başkanı Alan, “ Bir derdimize deva bulsaydık kötü mü olurdu? “ dedi.

“YETKİLİLERİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Bu gibi durumlar için bütün yetkilileri Elazığ’ın menfaatlerini gözeterek konunun önemine göre davranmaya davet ettiğini dile getiren Başkan Alan, “Bu mesafeyi oluşturanları, Elazığ kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Evet, belki Cumhurbaşkanımız ile görüşemedik ancak; ilimizdeki sıkıntı ve problemleri ve yaşadığımız hadiseyi kendilerine ileteceğiz.” dedi.