Aktaş, İstifa Edecek mi?

Ülkemiz ve Elazığ, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçime hazırlanıyor. Seçim sürecine ilişkin detaylar netleşirken,  partilerde ve aday adaylarında ciddi bir hareketlilik başladı. Sürecin kısa olması dolayısıyla hızlandırılmış bir takvim uygulanacak. Kamu görevlileri 16 Mart çarşamba gününe kadar istifa etmesi gerekirken gözler Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın  Elazığ'dan aday olmak amacıyla istifa edip etmeyeceğine çevrildi.

Aktaş, İstifa Edecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçiminin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı. Kararın aynı gün 10 Mart'ta Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasıyla gözler Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çevrildi.

SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANACAK

YSK da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçiminin 14 Mayıs 2023'te, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde ikinci tur seçimin 28 Mayıs 2023'te yapılmasına dair kararlarını açıkladı. Kurulda seçim takvimine yönelik süreç devam ediyor. YSK seçimin başlangıç tarihini ve seçim takvimini açıkladıktan sonra, 14 Mayıs'a kadar süreç bu takvime göre işleyecek. 

Aktaş, İstifa Edecek mi?

MEMURLAR İÇİN SON ÜÇ GÜN

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için önlerinde üç gün var. Kamu görevlileri 16 Mart Çarşamba günü mesai saatine kadar bulunduğu kuruma  istifalarını vermesi gerekiyor.

MEMURLAR, 15 MART’I BEKLEYECEK

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için çok sayıda kamu görevlisinin istifa etmesi bekleniyor. Memurların büyük bir çoğunluğunun mart maaşlarını da almak amacıyla 15 Martta istifa etmeleri bekleniyor. Her ne kadar yasa gereği memurlar maaşlarını peşin alır sonra çalışıyor olsa da seçim giderlerinde kullanmak amacıyla maaşlar önden çekilecek ancak  çalışmadığı günler hesaplanarak sonraki maaşlarından kesilecek.

BİR AY SONRA GERİ DÖNEBİLECEKLER

14 Mayıs seçimleri Cumhurbaşkanının anayasal yetkisini kullanarak gidilen bir seçim olduğu için sürecin 60 gün içinde tamamlanması gerekiyor. 

YSK’da bu süreyi düşünerek hızlandırılmış bir seçim takvimi hazırladı. Bu kapsamda 16 Martta istifa eden bir kamu görevlisi, aday listesine girememesi halinde, aday listelerinin YSK’ya teslim tarihi olan 8 Nisan’da görevlerine dönmek amacıyla müracaat edebilecekler.

Aktaş, İstifa Edecek mi?

ELAZIĞ’DA KAÇ MEMUR İSTİFA EDECEK?

14 Mayıs seçimlerinde değişik partilerden aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinden kaç kişinin istifa edeceği merak ediliyor.

Bugüne kadar herhangi bir resmi istifa olmadığı için memurların aday adaylık açıklamaları da yapılamadı. Ancak birçok kamu görevlisi sosyal medya ya da farklı basın-yayın organlarında aday adayı olacaklarına dair ipuçlarını vermeyi sürdürdüler.

Elazığ’da yapılacak seçimlerde memurlardan 60-70 arasında bir istifa bekleniyor. İl dışında bulunan kamu kurumlarındakilerle bu sayının daha da artması bekleniyor.

Aktaş, İstifa Edecek mi?

GÖZLER MEHMET AKTAŞ’TA

Yapılacak seçimlerde değişik partilerden ilimize milletvekili olmak isteyen bürokratların kimler olacağı da merak konusu oldu. İsmi siyasi kulislerde sıklıkla geçen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın istifa edip etmeyeceği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeye bağlı. Bilindiği gibi Aktaş daha önce adaylık konusunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ve Bakan Soylu’dan “benden haber bekle” yanıtını aldığı iddia edilmişti.