Akşener'in Açmazı

Habertürk'te katıldığı programda millet ittifakının tek adayla Cumhurbaşkanı seçimine gitmesi gerektiğini söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Akşener, 'Bir senaryo Cumhur İttifakı'nın adayı belli Sayın Erdoğan. Millet İttifakı'nın adayını oturup konuşmadık. Oturulacak, konuşulacak. Tek tek aday mı, ortak aday mı olacak bilmiyorum. Ben kişisel fikirlerimi paylaşıyorum. Tek adayla gitmenin uygun olabileceğini söylüyorum ama bu bir dayatma değil.' dedikten sonra 'Biz HDP ile yan yana gelmeyiz. Onlar bizi beğenmeyebilir, bu başka bir şey. HDP'nin terörle arasına mesafe koyamamak gibi nakısası olur. Tartışırsınız. Ben Türküm. Benim olmadığım sıfat kalmadı. İktidardan yana olmadığınız zaman siz her şeysiniz.' ifadelerini kullandı.

Akşener'in Açmazı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamalar ışığında tek aday halinde bile HDP ile bir ittifak zor görülüyor. HDP, belediyelerde verdiği desteğin karşılığını görmediğinden hareketle, 2023 seçimlerine yazılı ilkelere bağlanmış sözleşme ile gitmek istiyor. Bakanlık istiyor, üst düzey yöneticiler istiyor, bazı anayasal düzenlemeler istiyor. Bunlar olmayacaksa neden destek verelim ki deniyor.

Bu taleplere karşılık CHP’nin çok çekincesi ve derdi yok. Sonunda hükümet olacaksa ver gitsin modunda CHP. Ama İyi Parti bu konuda tarihi bir karar vermek zorunda kalacak. Ya tüm ilkelerinden vazgeçip birkaç bakanlık elde etme adına geri dönüşü olmayan bir yola girecek ve ülke bütünlüğüne zarar verecek bir adım atacaklar ya da “önce ülke” diyerek sağduyulu davranacaklar.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a olan kin ve nefret eğer ülkenin önüne geçerse bunun altından ne İyi Parti ne de Türkiye kalkabilir.