Akşener Formülü

2023 Haziran seçimleri için zaman daralırken CHP ve İYİ Parti'nin başı çektiği 6'lı masada adaylık krizi her geçen gün derinleşiyor.

Akşener Formülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük soru işaretleriyle dolu ABD ziyareti sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine 'aday benim' mesajını vermekten geri durmadı. 

İYİ Parti ve 6'lı masaya mesajı gönderen Kılıçdaroğlu, "Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal'i bekleyin..." der de  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmadığını sık sık belli eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener durur mu?

Akşener, Gümüşhane gezisine CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gitti. Burada bir açılış törenine katılan Akşener ve İmamoğlu, daha sonra bir otelde yemek yedi.

Akşener, "Mansur Bey ve Ekrem Bey aday gösterilirse biz varız dedim. Çünkü amaç kazanmak. Çok endişem var." ifadelerini kullanmıştı.
Aslında Akşener’in tüm bu çıkış ve atraksiyonları, Yavaş ve İmamoğlu’nu öne sürüp CHP içindeki dengeleri sarsmak, Kılıçdaroğlu’nu bu iki ismin altında ezmek, bunun yaşanmaması için Kılıçdaroğlu’nu  “ehven-i şer” formülü ile Akşener’in adaylığına razı etmek.

Akşener bu formülüyle siyasi bir mühendislik yapıyor, dahası siyasi deha örnekliği ortaya koyarak ve kendi adına doğru olanı yapıyor.

CHP ile İyi Parti arasındaki oy farkı yüzde 5’lere kadar inmişken neden ayağına gelen bu fırsatı tepsin ki. Kaldı ki uzun süreden beri ”ben başbakan olacağım” diyen Akşener’in son iki ayda bu cümlesini duyan var mı? 

CHP cenahının bile “Kılıçdaroğlu ile zor kazanırız” düşüncesinde olduğu bir seçimden her kesimden oy alacak bir Akşener formülü neden çıkmasın ki?

Son gelişmelere bakılırsa Kılıçdaroğlu’nun “karar verin benimle misiniz değil misiniz?” sorusuna içten ve samimi bir kitlesel destek görülmediği için Akşener formülü bugünden sonra masadadır. Hem de güçlü bir ihtimal olarak.