Aksaray TOKİ Konutlarında 'Emlak Yönetim' Krizi

Aksaray Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarda oturan mahalle sakinleri, emlak yönetimdeki sıkıntıların giderilmesi için yetkililere seslendi.

Aksaray TOKİ Konutlarında 'Emlak Yönetim' Krizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksaray Mahallesi’nde deprem sonrası yapılan TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, yetkililere seslendi.

GEVER: SORUNLARIN BİRAN EVVEL ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ
Mahalle sakinlerinden Oğuzhan Münir Gever yaptığı açıklamada, “Bizim şikayetimiz emlak yönetiminin kesinlikle bizle çalışmak istememesi değil. Yalnız kesin kabul sürecinde ortak alanları teslim alan emlak yönetim olduğunda ve şuan bizim sitemizde bulunan tüm sıkıntı ortak alanlardan doğduğunda biz bu sorunların biran evvel çözülmesini istiyoruz. Eğer emlak yönetimle müttehit firma arasında bir mevzu varsa bu çözülsün, yok eğer müttehit firma ben işimin arkasındayım diyorsa gelsin kendi işini kendi çözsün. Bu kadar insan bu evlere sonuçta belli bir ücret ödeyecek. Bizler zaten depremin mağdurlarıyız. Bu işin biran önce çözülmesi lazım” diye kaydetti.

Aksaray Mahallesi TOKİ’lerde emlak yönetiminde belirsizlik olduğunu ifade eden Mahalle Muhtarı Özcan Bal, seçim yapıldı ve seçim sonrasında emlak yönetiminde verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

BAL: VATANDAŞLARIMIZ KANDIRILDI
Muhtar Bal, “Geçenlerde emlak yönetim vatandaşlarımıza yönetim devredilecek dedi ve bununla beraber tamamı değil de sadece emlak yönetim altında AFAD’ın denetimi altında bu iş yapılıyordu. Vatandaşlarımıza yeni bir yönetim kurularak AFAD devre dışı kalınacak. Artık denetimleri vatandaşlar kendi kurmuş oldukları yönetim ile beraber sağlanacak denildi. Bununla alakalı bir gün verildi. O gün bende mahalle muhtarı olarak toplantıya katıldım. Emlak yönetimden arkadaşlarda oradaydı. Bu süreçte hızlı bir seçim yapıldı. Vatandaşlarımız kandırıldı. Ben bunun şahidiyim. Emlak yönetimi yetkilileri vatandaşlarımıza biz bu seçimi yapacağız bu seçim yapıldıktan sonra AFAD devre dışı kalacak, artık denetiminizi kendiniz yapacaksınız biz emlak yönetimi olarak bu işe devam edeceğiz, yeter ki siz bizimle çalışmak isteyin denildi” dedi.

Bal, yeni oluşan yönetimin görevi başında olmadığını belirterek, yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmasını istedi.

BAL: YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ GİTTİLER
Muhtar Bal, “seçimden sonraki gün o elamanı da biz burada işe gelmediğini gördük. Emlak yönetime ulaşmaya çalışan yeni yönetim yetkililere ulaşamadılar. Bizlere verilen sözün tamamen dışına çıktılar. Biz Aksaray Mahallesi olarak TOKİ alanı olarak kendi içerimizde yönetimimizi de oluşturabiliriz, farklı bir şirketle de çalışabiliriz. Bu işleri sürdürebilecek kapasitedeyiz. Biz illaki emlak yönetim ile çalışalım demiyoruz. Ama bu vatandaşa niye yalan söylendi? Devirin tamamı yapılmayacak denmesine rağmen niye tamamen devir yapıldı? Bu kurulan yönetimde eksiklikler giderildikten sonra teslim edilmesi gerekiyordu. Yeni yönetimde bunu bu şekilde bekliyordu. Yangından mal kaçırır gibi gittiler” ifadelerini kaydetti.