Akay'ın Hukuk Zaferi

16 yıl başarıyla yürüttüğü Bem-Bir-Sen Elazığ Başkanlığı görevinden sendika genel merkezi tarafından hiç bir yasal gerekçe gösterilmeden alınan Süleyman Akay, konuyu yargıya taşıdı. Yapılan ilk duruşmada mahkeme Akay'ı haklı buldu ve Sendika Genel Merkezi'nin kararını iptal etti. Karar aynı sendikanın hiç bir gerekçeye dayanmadan görevden aldığı 24 il başkanları için de emsal teşkil edecek.

Akay'ın Hukuk Zaferi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı kısa adı BEM-BİR-SEN olan Belediye ve Özel İdare Çalışanlardı Birliği Sendikası Genel Merkezinin yaptığı hukuksuz uygulamalar bir bir yargıdan geri dönüyor.

Sendika Genel Merkezi, iki yıl önce yapılan genel kongrede başka bir adayı destekleyen il başkanlarına yönelik başlattıkları keyfi uygulamalar yargıdan dönmeye devam ediyor.

BAŞARILI BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINDI
BEN-BİR-SEN Genel Merkezi,  aralarında Elazığ Şube Başkanı Süleyman Akay başta olmak üzere 24 il başkanının görevden almıştı.
Hiçbir gerekçe gösterilmeden ya da herhangi bir usulsüzlük ve soruşturmaya konu olacak herhangi bir fiil yaşanmadan yapılan bu görevden almaların temelinde ise son yapılan sendika genel kurulunda mevcut yönetime değil de farklı adaylardan yana tavır almaları yatıyor.

Akay'ın Hukuk Zaferi

GENEL MERKEZİN KARARI YARGIDAN DÖNDÜ
16 yıl süre ile başkanlığını yürüttüğü, kendi iş kolunda çalışanlar kadar her kesimin sevgi ve takdirini kazanan, şehrine ve sorunlarına duyarlı bir STK başkanı olarak öne çıkan Süleyman Akay, Genel Merkez’in hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasını karşısında sessiz kalmadı ve kararı yargıya taşıdı.

7 Haziran 2022 günü Ankara 4. İş Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme Süleyman Akay’ı haklı bularak BEM-BİR-SEN Genel Merkezinin aldığı kararı iptal etti.

Mahkeme kararının sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı: “Davalı Sendika Yönetim Kurulu’nun 04.01.2022 tarih ve 659 sayılı kararının iptaline, sair hususların gerekçeli kararda açıklanmasına,

Dair, davacı asil ve davalı vekilinin yüzüne karşı, gerekçeli kararın tebliği tarihinden iki hafta içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi İstinaf kanun yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. 07/06/2022

Akay'ın Hukuk Zaferi

AKAY, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Genel Merkez tarafından hukuksuz bir şekilde görevden alınma kararını yargıya taşıyan  Süleyman Akay, Genel Merkeze karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinin kararını sosyal medyadan duyurdu. 

Akay’ın paylaşımı şöyle: Emek mücadelemizde, hak hukuk ve adalet için verdiğimiz gayretin karşılığında bize lütfundan kerem eden Rabbime sonsuz şükürler olsun. Dualarını ve desteklerini esirgemeyen siz dostlara teşekkür eder, vicdanları rahatlatan, kanunların gereğini tesis eden karar sahibi hukuk savunucularına şükranlarımı sunarım.”

ÜYELİKTEN ÇIKARILMIŞ MUAMELESİ YAPILMIŞTI
Bem-bir-sen Genel Merkezi tarafından hiçbir makul ve yasal gerekçe ortaya konmadan, herhangi soruşturma ve yaptırımı gerektirecek eylem ve suç ortada yokken, sırf genel kurulda mevcut yönetime değil de rakip adaya destek oldukları ve sendika genel merkezine ait gayrimenkullerin satışı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin sendikanın kurumsal kimliği ve misyonuna zarar getirecek fiil eylemlerinden rahatsızlıklarını bizzat kendi yüzlerine ifade ettiği için Bembirsen Elazığ İl Başkanlığı görevinden alınan Süleyman Akay, geçtiğimiz haftalarda hukuk mücadelesi başlatmak amacıyla gittiği Ankara’da sendikanın anlaşmalı olduğu otellerde sendika üyelerine uygulanan indirimlerden de genel merkezin talimatıyla faydalandırılmamıştı.

Bu durumun düzeltilmesi ve kendisinin başkanlıktan alınmış olmasına rağmen sendikanın üyesi olduğunu sendika genel merkez üst düzey yetkililerine ilettiği halde uygulamada ısrar edilmiş ve Genel Merkez, kendi üyesine yaptığı bu uygulama ile tüm üyelerin tepkisini çekmişti.

“DİKKATİNE ARZ EDİLMEK ÜZERE....”
Yaşadığı bu durumu sosyal medya hesabından duyuran Süleyman Akay, şunları ifade etmişti:

“Dünden beri yaşadığım bir sorun var, Ankara’dayım Bayındır Memursen’in misafirhanesinde Genel Gerkez sekreteri Kübra hanım cuma günü rezervasyonu yaptı dün de geldim, kalıyorum. Dün indirimli olan ödememi yaptım odama yerleştim, yarım saat sonra odanın telefonu ile arandım:  “Başkanım Genel Merkez aradı üyeliğiniz aktif değil bu sebeple ücreti tam yani indirimsiz olarak alacağız” dediler: “Kim bunu söyledi” soruma, “genel merkez” dediler.  Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever beyi  aradım. “başkanım böyle bir şey var”.  “bilgim yok, öğreneyim” dedi. “Ben de oraya geliyorum” dedim kalktım gittim. Önce Ahmet Haşimoğlu’ndan teyit aldım, “aktif üyesiniz” dedi başkanım: Sonra Nurettin başkanın yanına gittim “yanlışlık varsa çözeriz” dedi iki saat oturduk, olanları anlattım o da çözeriz dedi. Akşam geldim otele “aradılar mı?” dedim, yok aramadılar dedi görevli. Tekrar Nurettin beyi ararım cevap vermez.. diğer Genel Başkan yardımcısı Medeni beyi aradım “bu işi çözün” dedim “resepsiyon görevlisini ver” dedi, telefonu verdim, “eski il başkanımız hem de üyemiz” dedi tamam başkanım dedi odama geçtim. Sabah ne yaptınız dedim “başkanım genel merkezle görüştük, üye olmayanlardan almamız gereken fiyatı almamızı söylediler yani indirimsiz olacak dediler(dert indirimsiz olan ödemenin konusu değil) asıl olan 24 yıllık üyeliği olan eski bir il başkanına yapılan bu saygısızlığı kabullenmekte zorlanmam. Siz bu teşkilatın asıl unsurları olan BEMBİRSEN ailesinin her bir ferdi olarak, gelişen bu savrulmanın geldiği son hal olduğunu, talimatın kimler tarafından verildiğini araştırmak üzere.... HUKUK ÖNÜNDE VE VİCDANLARDA DA MAKES BULMASI HUSUSUNDA GEREĞİNİ YAPACAĞIMIN BİLİNMESİNİ ARZ EDERİM... Selam ve dua ile Allah’a emanet olun....

“REZERVASYON YAPAMIYORUZ”
Bembirsen Elazığ Başkanlığı görevinden haksız ve hukuksuz bir şekilde alınan, sendika üyeliği devam ettiği halde sendika üyelerinin indirimli kaldığı misafirhanede normal vatandaş ücreti alınan Süleyman Akay’a yönelik Genel Merkezin anlaşılmaz ve hayrete düşüren tavırların son adımı ise misafirhanede kendisine yer verilmeyip rezervasyon yapılmaması oldu.

Bu konuyu da sosyal medya hesabından sendikanın diğer üyelerine duyuran Akay, şunları dile getirdi:

Bembirsen ailemizin  düşürüldüğü halin son durumu.... Üzülerek arz etmek bir yanlışın nasıl bir kine dönüştüğünü sizlere ulaştırmak için, özür dileyerek bu paylaşımı yapmak ihtiyacı duyduğumu bilmenizi isterim...

Bugün yaşadığım son  gülünmesi mi ağlanması mı gerekir bilmem ama, kıymetli dostlar ile paylaşmakta fayda görürüm,  geçen ay yaşadığım tatsız olaydan sonra belki içtinap edilmiş, yanlış yapıldığının farkına varılmıştır, zandan kaçınmak için tekrar teşkilatçılık adına sendikam adına yanlış karar vermeyeyim diye, üyesi olmakla iftihar ettiğim (MEMURSEN)  BEMBİRSEN üyesi ve  eski il başkanı olan biri olarak hafta sonu Ankara'daki programım için genel merkez sekreterliğini, misafirhanemizden yer ayrılması için aradım başkanım biz rezervasyon yapamıyoruz diyerek reddedildim, Nurettin beyi aradım teşkilatlardan sorumlu olduğu için sordum kim ilgileniyor diye, sert bir üslupla Ercan bey ilgileniyor dedi döndüm Ercan beyi aradım ancak cevap vermedi mesaj attım “beni aramayacaktın” diye mesaja cevap verdi, genel başkan dahil, Recai Karslı hariç, tüm genel başkan yardımcılarını aradım ancak cevap vermediler. ,Hepsine ayrı ayrı edep sınırı içinde kardeşane bir uyarı niteliğinde mesaj attım ancak tabiki hiç birinden dönüş olmadı. Bunu niye paylaşıyorum diye sorarsanız yapılan bir zulmü engelleyemiyorsanız, ilan edin babında bir görev olarak gördüğüm içindir meşgul ettiğim için helallik isterim.... 

GÖREVE İADE EDİLECEK Mİ?
Mahkeme kararı ile Genel Merkez’in kendisini görevden aldığı kararı iptal ettiren Süleyman Akay’ın istinaf mahkemesinden de aynı sonucun çıkması halinde yeniden aynı göreve atanıp atanmayacağı merak ediliyor. Yargı kararlarını uygulamak zorunda olan, aksi halde farklı hukuki sonuç ve müeyyidelerle karşı karşıya kalacak olan Bembirsen Genel Merkezi’nin hatasından dönerek Elazığ il Başkanlığına Süleyman Akay’ı yeniden ataması gerekiyor.

24 İL BAŞKANI DA YARGIYA MÜRACAAT YOLUNDA
BEMBİRSEN Genel Merkezi’nin hiçbir gerekçe ortaya koymadan sırf kendilerine muhalif oldukları için görevden aldığı 14 il başkanının da yargının verdiği Süleyman Akay kararını emsal gösterip Genel Merkezi mahkemeye vermesi ve haklarını hukuk önünde araması için harekete geçtikleri öğrenildi.