Ak Partili Şen'den Reel Yaklaşım

Ak Parti'de 'hiçbir şey olmamışsa bile bir şey olmuştur' diyecek kadar sahadan kopuk isimler olduğu kadar sahayı ve toplumu iyi okuyan ferasetli isimler de var.

Ak Partili Şen'den Reel Yaklaşım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan biri de Ak Parti Arge Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen. 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, son dönemde yaptırdıkları anketlere ilişkin canlı yayında bilgi verdi. 

Başkent Ankara'daki araştırmalara değinen Şen, "Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

Siyasete, halkın tercihlerine böyle objektif bakan Ak Partili Mustafa Şen, Yeniden Refah Partisinin adaylarını geri çekeceğine dair yine bir Ak Partili olan Resul Tosun’un iddialarına da değerlendirerek, "Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır" dedi.

Mustafa Şen bunları söylerken AK Parti'nin iki numarası olarak kabul edilen Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Yeniden Refah'ın girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama kendisi orada seçime girdiği için CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor. Verilen oy CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor" dedi.

Mustafa Şen, siyasete reel açıdan bakıp tabloyu görerek ve siyasi partileri bu pencereden değerlendirirken, Efkan Ala ise olası yenilginin şimdiden gerekçesini de bulmuş, fatura edeceği siyasi partiyi de ilan etmiş ve işin içinden sıyrılmış.

Devamlı yazıyoruz bu köşeden. Büyük illerde seçimleri CHP kazanmadı, Ak Parti sırf yanlış kararları ve sahayı okuyamamaktan kaynaklı kaybetti geçen seçimleri.

Görünen o ki Ankara ve İstanbul yine kaybediliyor. Ve bu durum CHP ve adaylarının başarılı hizmetleri ve üstün seçim propagandalarıyla değil Ak Parti’nin hataları  yüzünden oluyor.

Ak Parti bu duruşuyla; kendi iddiası, tüzüğü, hedefleri ve ilkeleriyle yola çıkan siyasi partileri kendilerine destek vermedikleri için rakiplerinin ekmeğine yağ sürmekle itham ediyor.

Sanki o siyasi partiler Ak Parti’yi desteklemek zorundaymış ve buna mecburlarmış gibi üstenci bir tavır takınmak ve aylarca bu partilere emir eri muamelesi yapmanın getirdiği bu sonucun  Ak Partiyi zora sokma gerçeği  anlaşılınca da “ihanet ediliyor”  korosu devreye girdi.

CHP’nin bile seçimi kazanma adına yanlış adamlarla gerçekleştirdiği uzlaşıyı doğru ve düzgün insanlarla yapamayanların bugün çıkıp günah keçisi aramaları ve kendi seçim mağlubiyetlerini onlara yüklemesi  Ak Parti’nin geçmiş siyasi birikimiyle çok da örtüşmedi.