Ak Parti-YRP İttifakı Yok

Ak Parti Elazığ'da ilçe ve belde belediyelerini resmen açıklamadı ama İl Belediye başkan adayı olarak Şahin Şerifoğulları, bundan tam 20 gün önce 7 Ocak tarihinde hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Ak Parti-YRP İttifakı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu netliğe ve resmi açıklamaya rağmen, önce parti binasında yaşanan bir tartışma, ardından da bazı uçuk ve hayali yorumlara dayalı asparagas haberler sebebiyle Ak Parti’nin Elazığ Belediye Başkanı adayının değişebileceği gibi akıl ve mantık sırlarını zorlamakla kalmayıp, Erdoğan’ın siyaset tarzını ve üslubunu bilmeyen bazı haber sitelerinin haberlerinin peşine  düşen insanlarımıza rastlıyoruz.

Vatandaş, okuduğu bir haber ya da sosyal medyadan kendine gönderilen bir linke bakıyor ve hemen bir başkasına göndererek bundan medet umuyor.

Neymiş haber? Ak Parti ile YRP sözde anlaşmış, Şanlıurfa ve Elazığ illeri YRP’ye bırakılmış. Yani Ak Parti bu illerdeki adayını geri çekecekmiş. Ohhh ne güzel…

Öncelikle Şanlıurfa’da YRP’den Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kasım Gülpınar'ın  Ak Partiye başvurup aday adayı olduğunu söyleyelim bu bir.

AK Parti’de 3 dönem milletvekilliğini yaptığını söyleyelim iki…

Gülpınar’ın Ak Parti MKYK üyesi olduğunu belirtelim üç..

Ve en önemlisi Gülpınar’ın  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olduğunu söyleyelim dört..

Gülpınar,  bir beşerin görebileceği ve gelebileceği her makama Erdoğan sayesinde ulaşmış ama günün sonunda bunları bir çırpıda silerek Erdoğan’ın açıkladığı Ak Parti adayının karşısına rakip olarak çıkmış bir isim…

Ve tüm bunlara rağmen bazı haber siteleri Ak Parti ile YRP’nin anlaştığını ve Urfa’da YRP’nin adayının destekleneceğini söyleme gafletinde bulunuyor.
Belli ki bunlar Erdoğan’ı tanımıyorlar ve reflekslerini bilmiyorlar.

Biz bunu bilir ve ısrarla söyleriz ki Erdoğan, Şanlıurfa’da ikinci Fakıbaba olayının yaşanacağını bilse dahi ne adayını değiştirir  ne de YRP adayının desteklenmesi yönünde bir karar verir.

Şanlıurfa olayını, Ak Parti YRP ittifakına bağlamak ve bunun içine Elazığ’ı da katarak etkisi 24 saat  bile sürmeyecek bir algı oluşturmaya çalışmak, siyasi rekabetten öte siyasi hazımsızlık örneği.

YRP’nin Elazığ’da iki dönem Ak Parti’den milletvekilliği yapmış Faruk Septioğlu’nu aday göstermesi de tüm bu denklemlerin  uzağında gelişen bir olaydır ve ortak aday gibi bir mesele iki tarafın da gündeminde yoktur.