Ak Parti'ye 'İYİ' Gol

Ak Partili Şanlıurfa Milletvekillerinin 'Ceket koysak kazanırız' diyerek AK Parti'den aday göstermemesi sonucu Saadet Partisinin de desteğiyle bağımsız aday olarak 2009 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan, ardından da Ak Parti'ye geçen, sonrasında Ak Partiden milletvekili ve bakan olan Ahmet Eşref Fakıbaba, 'Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum' diyerek istifa etti.

Ak Parti'ye 'İYİ' Gol
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fakıbaba, istifasını şu sözlerle duyurdu: "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

AK Parti kanadı resmi dilekçenin partiye ulaşmadığını belirtirken, duyuru sonrasında Fakıbaba'dan ilk açıklama geldi. Fakıbaba, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti'ye geçiyorum. Meral Hanım'la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.

Siyaseti halka dayanarak yapan, geçtiğimiz aylarda da Ak Partili  Şanlıurfa milletvekilleriyle yaşadığı problemler sebebiyle istifanın eşiğine gelen ve halkın vicdanıyla örtüşen açıklamalarıyla öne çıkan Fakıbaba’nın istifası Ak Parti’de deprem etkisi oluşturmuş durumda.

Ak Parti’de ne yazık ki, halkın tepkisini çeken ve istifasıyla partiye kayıp değil kazanç sağlayacak isimler yerine sevilen isimlerin istifası üzüntü ile karşılanıyor.
 Elbette kimse alternatifsiz değildir ama Fakıbaba, Ak Partiden ikinci kez Belediye başkanı gösterilmeyince bağımsız aday olarak seçimlere girmiş ve kazanmış, halkın Fakıbaba’ya olan bu ilgisini gören Cumhurbaşkanı Erdoğan da onu hem milletvekili hem de bakan koltuğuna oturtmuştu.

Fakıbaba’yı Ak Parti’de soğutan konu, halkın da şikayet ettiği,  soğuduğu ve hatta uzaklaştığı konulardır.

Ak Parti, adındaki “ak”lığı tartışmalı hale getirdiği için, bazı seçilmişlerin ve bürokratların şaibeli işlere bulaşması sonucu zaman içinde uzaklaştığı ve dava yerine çıkara dayalı bir siyasi oluşumun merkezi haline gelen bir yapıya dönüşmüş algısı yaygınlaşmaya başladı. 

Seçilmişler, halkın cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisi ve desteğini kendi marifeti ve başarısı olarak görmüş ve bunun keyfini çatıp konforunu sürmüşlerdir.

Seçim sathına girdiğimiz bu günlerde Ak Parti’den yeni ve  sürpriz istifaların yaşanması içten bile değil. Keşke bu istifalar Fakıbaba gibiler için değil, gitmesiyle toplumun derin bir oh çekeceği isimlerden gelse.