Ak Parti SKM'leri Açıyor

2023 Seçimlerine az bir zaman kala Ak Parti ülke genelinde seçim startını vermeye hazırlanıyor. Elazığ dahil 81 ilde SKM'ler ilk defa 8 ay önceden açılarak hizmete başlayacak. Bu kapsamda AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tüm teşkilatları ile seçim çalışmalarına başladı.

Ak Parti SKM'leri Açıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti kadroları 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için saha çalışmalarına hız verdi.  “Türkiye yüzyılı” manifestosu ile seçim çalışmalarının yapılacağı belirtilmişti. Seçimlere giden süreci hafta hafta gün gün planlayan AK Parti teşkilatı, seçim çalışmalarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

SKM’LER KURULUYOR 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan  Merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısında Seçim İşleri Başkanlığı'nın yapacağı sunumun ardından Seçim Koordinasyon Merkezlerinin(SKM) kurulması kararı alınmıştı. 2023 seçimleri için AK Parti seçim kampanyasını siyaset sosyoloji alanında akademik çalışmaları ile bilinen 2012-2014 yıllarında Cumhurbaşkanının danışmanlığını yapan Prof. Dr. Ertan Aydın'ın koordinasyonundaki bir ekip tarafından yürütülecek.

Ak Parti SKM'leri Açıyor

HAFTA HAFTA GÜN GÜN PLANLAMALAR HAZIR

2023 seçimi için seçim startı verilmedi ama teşkilatlar sahaya indi. Seçim beyannamesi konusunda takvimlendirmeler belli oldu. AK Parti'rnin 2023 seçimlerine kadar gün gün, hafta hafta kampanyada ne yapacakları planlandı. Vatandaşa tek tek dokunabilmek ve gönüllerine girebilmek için AK kadrolar tarafından şehir buluşmaları yapılmaya başlandı. 

SKM’LER ERKEN GÖREVE BAŞLIYOR 

Edinilen bilgiye göre daha önceki seçimlerde, seçim takvimine bir kaç ay kala kurulan SKM'ler bu kez Ekim ayında göreve başlayacak. AK Parti'nin 2023 hazırlıkları için 'seçim üssü' olarak çalışacaklar. 2018'de yapılan seçimlerde Türkiye genelinde 200'e yakın merkez oluşturuldu, 6 bin görevli yer aldı. 2023 seçimlerinde nasıl bir görevlendirme olacağı yapılacak toplantıların ardından netlik kazanacak.

Ak Parti SKM'leri Açıyor

ELAZIĞ DAHİL 81 İL TEMSİLCİSİ İLE TOPLANTILAR YAPILDI 
AK Parti'nin sandık kurullarına vereceği isimler de belli oldu. Her seçim döneminde olduğu gibi 2023 seçimleri için de AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin yedi bölgesinin tamamında her ilden temsilcilerle toplantılarını tamamladı. Sandıkta sıfır hata için çıkılan yolda, önceki seçimler tek tek masaya yatırıldı. Geçmişte yaşanan sorunların tekrar etmemesi ve sandıkların boş kalmaması için önleyici tedbir formülleri değerlendirildi. Henüz milletvekili aday listeleri belli olmadığı için sandık kurullarının çatısı altında henüz bir çalışma yürütülmeyecek.

Ak Parti SKM'leri Açıyor

CUMHUR İTTİFAKI İLE ORTAK MİTİNGLER DÜZENLENECEK

Başkan Erdoğan'ın miting programlarını SKM'ler planlayacak, geçmişte olduğu gibi cumhur ittifakı ile ortak mitingler düzenlenecek. Seçim gecesi de sandık kurullarından gelen sonuçları bir araya getirerek an be an AK Parti Genel Merkezi'ne aktaracak, böylece seçim koordinasyon merkezlerinin çalışma metodu "seçim merkezli" olmak üzere revize edilecek.

ELAZIĞ İL TEŞKİLATI ÇALIŞMALARA BAŞLADI 

Seçim Koordinasyon Merkezlerinin(SKM) kurulması kararının ardından Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı’da çalışmalara başladı. Elazığ’ın belirli bölgelerinde kurulması için SKM bölgeleri yavaş yavaş belirlendi ve bu ayın sonuna doğru Seçim Koordinasyon Merkezlerinin hizmete girmesi bekleniyor. 

ELAZIĞ İL TEŞKİLATI TOPLANDI 

Yapılacak çalışmalar çerçevesinde Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı da istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Elazığ Ak Parti İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım, Kadın Kolları Başkanımız Burcu Tüver ve Gençlik Kolları Başkanımız Emre Burak Kürüm ile birlikte Teşkilat Başkanımız  Erkan Kandemir'in başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

TÜM TEŞKİLAT SAHADA OLACAK 

AK Parti kadrolarının  2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için saha çalışmalarına hız vermesinin ardından Elazığ İl Teşkilatı da tüm kadroları ile sahaya inmeye hazırlanıyor. Merkez ilçe,gençlik kolları ve kadın kolları olmak üzere tüm kadrolar aktif olarak çalışacak ve şehrin her bölgesine ziyaret gerçekleştirecek. 

28 EKİM’DEN SONRA SEÇİM STARTI VERİLİYOR 

Başkan Erdoğan tarafından 28 Ekim'de yaklaşık 30 bin davetlinin katılımı ile AK Parti'nin 2023 Vizyon Belgesi de açıklanacak. 'Türkiye'nin yüzyılı' konsepti ile hazırlanan vizyon belgesinde Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100'ncü yılından hareketle dünyada marka haline gelmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Türkiye'nin yüzyılı' konsepti açıklaması Elazığ dahil 81 il teşkilatı için seçim startının verilmesi anlamı taşıdığı ve tüm teşkilatın 2023 seçimleri için sahaya ineceği ifade ediliyor.