Ak Parti'nin Büyükşehir Duyarsızlığı

Önce bir tabloya, ardından bir ankete bakıp sonra diyeceklerimizi söyleyelim.

Ak Parti'nin Büyükşehir Duyarsızlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok esnaf ziyareti sırasında hiç beklemediği bir olayla karşılaştı. "Bana destek verecek misin?" diye sorduğu bir gençten Altınok, "Maalesef" yanıtını aldı. Altınok, "O zaman metro istemiyorsun yani, hizmet istemiyorsun?" sorusunu yönelttiği gençten bu kez de "Şu an aktif belediye başkanından memnunuz" karşılığını aldı.

Bu seçim çalışmaları esnasında yaşanan bir diyalogdu.

Şimdi ankete bakalım.

MEDAR Araştırma Şirketi, İstanbul'da 18 yaş ve üstü 1479'u kadın, 1539'u erkek toplam 3018 kişi ile anket yapmış.

 22-25 Ocak tarihleri arasında CATI metoduyla yapılan ankette, katılımcılara "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi adayı desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

MEDAR anketine katılanların yüzde 40.67'si Murat Kurum derken, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 40.35 ile ikinci sırada yer aldı. Diğer sıralama ise yüzde 5.34 ile DEM Parti adayı, yüzde 4.22 ile İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu, yüzde 3.13 ile Yeniden Refah Partisi adayı olarak gerçekleşti.

Ankette görülen o ki DEM, İyi Parti ve YRP kendi adayları ile seçimlerde katılmalarına rağmen yüzde 14 civarında oy alıyorlar. Ve buna rağmen İmamoğlu Murat Kurum ile aynı oyu alabiliyor.

Bu da demek oluyor ki DEM’in kendi adayıyla seçimlere girmesi demek, seçimlerin İmamoğlu’na hayırlı olsun demek. Gelelim asıl söylemek istediğimize…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından 'ittifak' görüşmelerine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Heyetler arasındaki ittifak görüşmeleri tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı. Taraflar söylediler, dinlediler, anladılar ve ayrıldılar. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan tarafından cuma günü saat 14.30’da İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır.”

Önce Ankara, ardından İstanbul’un seçimine yönelik iki konu  ortaya koyduk. Ardından da YRP’nin ittifakla ilgili “köprüden önce son çıkış” anlamına gelen Suat Kılıç’ın açıklamaları okuduk.

Her iki şehirde de Ak Parti’nin durumu çok iç açıcı olmamasına, kritik ve hatta tehlikeli olmasına rağmen, Ak Parti hala ve henüz YRP’yi ciddiye alıp görüşme tenezzülünde dahi bulunmuyor.

Televizyonların tartışma programlarında yandaş gazeteciler adeta çırpınıp “Bizim bildiğimiz Erdoğan son dakika bile olsa Fatih Erbakan ile görüşür” demesine rağmen Ak Parti cenahından hala bir adım ve talep yok.

Cuma gününe kadar kapıyı açık bırakan YRP’nin tabanı aslında ittifakın  yapılmasına şiddetle karşı. Zira zaten YRP, Ak Partinin yanlışları, hataları ve eksiklikleri üzerinden yükselmeyi hedefliyor ki bu da çok doğru.

Ancak ve buna rağmen sırf İstanbul’u sizin yüzünüzden kaybettik ithamlarına muhatap olmak adına YRP süreci daha hassas yürütürken Ak Parti’nin pervasızlığının ve duyarsızlığını anlamak çok mümkün değil.

Kutsal c uma günü gelecek ve görüşmeler yapılacaksa bunu son gün ve dakikaya bırakmanın ne anlamı var ki?