Ak Parti- MHP Anlaştı 

2024 yerel seçimleri öncesi Cumhur İttifakının seçim stratejisi  belli olmaya başladı. İddiaya göre, AK Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime girerken 3 Büyükşehir ve 4 ilde MHP'nin adayına destek verilerek Ak Parti aday çıkarmayacak.  Elazığ'ın da içinde olduğu diğer illerde her iki parti kendi adayı ile seçime girip yarışacak

Ak Parti- MHP Anlaştı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi kulislere düşen son iddiaya göre, AK Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek ancak 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da Ak Parti aday çıkarmayıp MHP'nin çıkaracağı aday desteklenecek.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

Cumhur İttifakı'nda 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde heyetler arası yapılan görüşmeler neredeyse tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çarşamba günü bir araya gelerek heyetlerin yaptığı çalışmalara son şeklini verdi.

Cumhur ittifakında heyetlerin stratejisini "il, ilçe ve belde bazında CHP'nin kazanabileceği yerlere göre oluşturduğuna" dikkat çekiliyor.

Ak Parti- MHP Anlaştı 

İSTANBUL VE ANKARA BELLİ OLDU MU?

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Yapılan görüşmede iddiaya göre, İstanbul’da Ak Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi neredeyse kesinleşmiş durumda. 

Yerel seçimlerde milliyetçi muhafazakâr seçmene seslenecek bir aday profili çıkarılması beklenen Ankara’da ise eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ismi öne çıktı.  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok isminin de masada olduğu ifade ediliyor.

Seçimlerde aday olacak isimlerin iki parti kurullarında konuşulduktan sonra açıklanması bekleniyor.

Ak Parti- MHP Anlaştı 

ADANA, MERSİN VE MANİSA MHP'DE 

İddiaya göre, AK Parti ve MHP,  30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek. 30 büyükşehirden, 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da "MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayının destekleneceği", diğer büyükşehirde ise AK Parti'nin aday göstereceği bir isme destek verileceği belirtiliyor.

27 YERDE ORTAK ADAY 

Görüşmelerde, deprem illerinin yönetimini, "deprem illerini daha hızlı kalkındırmak amacıyla, AK Parti'nin istediği" belirtiliyor. Ancak bu illerden olan Osmaniye ve Adana'nın MHP'ye bırakıldığı da kaydediliyor. 

AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor. Bu illerde Osmaniye'nin dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği söyleniyor.

ELAZIĞ’DA NE OLACAK?

Büyükşehirler de Cumhur ittifakı stratejilerini belirlerken Elazığ için ufukta herhangi bir ittifak görülmüyor. Genel seçimler de önemli bir başarı göstererek bir milletvekili kazanan MHP, Elazığ Belediyesi ve ilçe belediyelerini kazanmak için de adaylarını belirlemek için ciddi çalışmalar içine girmeye başladı.  

Seçimlere kendi adayı ile girecek olan Ak Parti’de adaylar da kendi siyasi çalışmalarını yapmaya başladılar. Şimdilik dar kadro ile istişarelerde bulunup parti genel merkezinde görüşmelerde bulunan aday adaylarının, ilerleyen günlerde daha yoğun çalışmalar da bulunması bekleniyor. 

CUMHUR İTTİFAKI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEK 

Elazığ’da yine yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP’nin ayrı adayları ile seçime gireceği için genel seçimlerde oldukça başarılı bir şekilde yürütülen ittifak çalışmalarının bu kez seviyeli ancak çekişmeli geçeceği ifade ediliyor.