Ak Parti Hangi İllerden Çekildi?

Partilerin 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için yoğun mesaisi devam ediyor.

Ak Parti Hangi İllerden Çekildi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti ve MHP heyetleri arasında hem mevcut belediyeleri korumak hem de muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyeleri Cumhur İttifakı çatısı altına almak için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Cumhur İttifakı'nın hangi il ve ilçelerde ortak aday çıkaracağı ve büyükşehir belediye başkan adaylarının hangi isimler olacağı merak konusu olurken son gelen bilgilere göre; AK Parti ve MHP'nin, 30 büyükşehirde ortak aday göstermesi bekleniyor.

Mersin ve Manisa'nın MHP'ye bırakılması kararı alındığı ve kalan 28 büyükşehirde ise AK Parti'nin kendi adayları ile seçime gireceği de kulislerde konuşulan bir diğer detay.

Türkiye genelinde ise 51 ilin yaklaşık 42'sinde AK Parti'nin aday göstermesi bekleniyor. Aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 9 ilde Ak Parti ve MHP kendi adaylarıyla seçmen karşısına çıkacak ve kıyasıya rekabet edecekler.

İstanbul ve Ankara'nın ilçelerindeki çalışmalar da tamamlandı. İstanbul'da Silivri ve Beşiktaş; Ankara'da ise Kalecik, Etimesgut, Gölbaşı, Elmadağ ve Polatlı belediyelerinin MHP'ye bırakılması gündemde. Çalışmalara son şekli ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli verecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehirlerine yönelik adayların da ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Büyükşehir olmayan illerin adaylarının da yakın zamanda açıklanmayacağı ve Ocak ayının ikinci haftasına sarkacağı ifade ediliyor.