'AK PARTİ ELAZIĞ'I ÖNEMSİYOR'

Erol KARA/ Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, TBMM insan hakları izleme komisyonunda bulunan bütün üyelerin oylarını alarak komisyon başkanlığına seçildi. Serdar, 'Bu atama Ak Parti'nin Elazığ 'ı ne kadar önemsediği, ne kadar ciddiye aldığı ve Elazığ' ı ne kadar desteklediğini gösterir. Bu açıdan özellikle bu dönem Elazığ halkının moralini yükseltecek atamalar görevlendirmeler oldu. Bizde bunu temsil ediyor olmaktan şehir adına gurur duyuyoruz.' dedi.

'AK PARTİ ELAZIĞ'I ÖNEMSİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti grubu olarak insan hakları komisyon başkanlığına aday  gösterildiğini söyleyen Ömer Serdar, ilk toplantıda diğer muhalefet partisi üyelerinin de katılımıyla seçimler yapıldı. Bu seçime katılan üyelerin tamamının oyunu alarak komisyon başkanlığına seçildim diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Benim ile birlikte iki başkan yardımcısı ile bir kâtip üye ve sözcü seçildi.  Komisyonun kurumsal yapısını belirlemiş oldu. İlk toplantı olduğu için gündem tamamen seçimdi. Bundan sonra gündemli toplantılar ve gündem ve daha önceki çalışmalar ve alt komisyonlardan brifing alacağım ve komisyon uzmanları bugüne kadar komisyonumuza yapılmış başvurular ile ilgili bir rapor istedim hemen bu raporla birlikte bizden önceki çalışmalar değerlendirilip yeni dönemde bir perspektif ortaya çıkacak. Ben komisyon seçiminden sonra komisyon üyesi arkadaşlara bu teveccühlerinden dolayı teşekkür ettim. En büyük teşekkürü partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza ve parti grubumaydı.” dedi.

 

EN ÖNEMLİ İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİ PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİDİR

 

Serdar,  dini dili ırkı düşüncesi ne olursa olsun,  insanı insan olarak ele alıp burada temel ve doğuştan kazanılmış hakları konusunda bir ihlal varsa bu ihlali rapor etmek müdahale etmek bizim komisyonumuzun çalışma alanı içerisinde şeklinde konuştu.

 

Ömer Serdar, “Genel olarak insanın yaratılışla yaratıldığını “ben yeryüzünde halife yaratacağım” şeklinde insanı tariflediği bir noktada aklı ile bedeni ile düşüncesi ile insanı korumak tam hedefimiz olmalıdır. Çünkü bizim dinimizin de bize öğrettiği bugüne kadar insan hakları evrensel beyannamelerinde bize belirlediği çizgi bu çizgi. Bu çizgi doğrultusunda tün dünyada hangi kurumdan veya kişiden gelirse gelsin insanlara yönelik hak ihalelileri konusunda incelemeler yapmak raporlar düzenlemek bu konuda ilgili yerlerde girişimde bulunmak komisyonumuzun görev alanı içerisinde. Özellikle Dini dili ırkı düşüncesi ne olursa olsun,  insanı insan olarak ele alıp burada temel ve doğuştan kazanılmış hakları konusunda bir ihlal varsa bu ihlali rapor etmek müdahale etmek bizim komisyonumuzun çalışma alanı içerisinde.” dedi.

 

Serdar, “Bu perspektifimizi bizde ortaya koyduk ve en önemli bu işin başlangıcı olan insan hakları beyannamesi Peygamber efendimizin veda hutbesidir. Veda hutbesine baktığımızda “Ey insanlar diye başlar” en önemli insan hakları vurgularını burada görürsünüz.  Cana kast etmenin haram olduğunu Kadının erkekten üstünlüğünün olmadığını ikisinin birbiri üzerinde hakları olduğunu, Arabın Acemden, Acemin Arap dan üstün olmadığını bütün etkin mezhebi dini cinsiyeti bütün farklılıkları kendi aidiyetleri içinde kabul eden evrensel bir metin olarak biz bunu görüyoruz. Bir sürü Evrensel beyanname vardır ama bizim Peygamberimizin  hutbesi bu işin öncüsüdür.” şeklinde konuştu.

 

BU ATAMALAR ŞEHRİN MORALİNİ YÜKSELTİYOR

 TBMM’ye baktığımızda ilk Meclis Divan başkanlığına seçildiğimde de Elazığ için ilkti. Bugün İnsan haklarını izleme komisyon başkanlığına seçilmem de Elazığ ‘dan ilk oldu diyen Serdar, “Partinin bu noktada Elazığ a bakışını çok önemli noktaya taşıyan bir şeydir, bu şehre olan güvendir. Bu işin başına getirdiği insanına olan güvendir. Şimdi Milletvekili arkadaşlarımızdan biri KİT komisyonunda üye, biri Plan bütçe komisyonunda üye, Bir arkadaşımız Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısının yardımcısı, Milli savunma bakan yardımcısı da yine şehrimizden olması önemli.  Bunları bütün olarak değerlendirdiğimizde  Ak Parti’nin Elazığ ‘ı ne kadar önemsediği. Ne kadar ciddiye aldığı ve Elazığ’ı ne kadar desteklediğini gösterir. Bu açıdan özellikle bu dönem Elazığ halkının moralini yükseltecek atamalar görevlendirmeler oldu. Bizde bunu temsil ediyor olmaktan şehir adına gurur duyuyoruz.”  dedi.