Ak Parti'den Erdoğan'a Operasyon mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Partili kurmaylara 'Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz' talimatına rağmen, bu kesimin endişe ve kırgınlık sebeplerini öğrenme ve yeniden kazanma yönünde anket yapma yerine, zaten bilinen ve birçok yerde yayınlanan vatandaşın geçim sıkıntısına yönelik anketler yapılması, parti içindeki bazı grupların Erdoğan'a operasyon mu çekiyor? sorularını akıllara getirdi.

Ak Parti'den Erdoğan'a Operasyon mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefetin sık sık erken seçim çağrılarının iktidardaki karşılığı olması ve seçimlerin 24 Haziran 2023 tarihinde ve zamanında yapılacağı açıklamalarına rağmen, seçim her parti gibi Ak Parti’nin de gündeminde olmaya devam ediyor.

ERDOĞAN: “BİZE OY VEREN İNSANLARA ULAŞACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrılarına kesin bir dille karşı çıkarken, AK Parti teşkilatlarına da birtakım uyarılarda bulundu. Kendilerine oy veren çekirdek kitleye vurgu yapan Erdoğan, "Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz" dedi.

TEŞKİLATLARA UYARI: “ÇEKİRDEĞİ SAĞLAMA ALMALIYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada en dikkat çeken detaylardan biri de 2023 seçimleri için teşkilatlara yaptığı uyarıydı.
 Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş ve "çekirdek seçmen" olarak lanse edilen kitlenin sağlama alınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz" ifadelerini kullandı.

“15-20 AYDA BİR SEÇİM, İLKEL KABİLE İŞİ”
Muhalefetin her fırsatta dile getirip çağrı yaptığı erken seçim iddialarına net bir şekilde yanıt veren Erdoğan, "Bunlar ne dediğinin farkında değiller. Kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Hala erken seçim erken seçim, olmayacak erken seçim. Haziran 2023. 15 - 20 ayda seçim yapmak ilkel kabilelerin işidir. Biz, çağın gerekliliğini ortaya koyan bir partiyiz" dedi.

TEŞKİLATLARA SEÇİM TALİMATI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde de AK Parti teşkilatına "2023 seçimlerine hazırlanın. Çalışmalarınızı hızlandırın. Sürekli sahada olun, yaptıklarımızı iyi anlatın. Tam gaz devam ediyoruz" talimatı verdiği öne sürülmüştü.

ERDOĞAN’A OPERASYON MU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz"  talimatına ve özellikle son yıllarda gerek uygulanan politikalar, gerekse Ak Partili siyasi ve bürokratların yanlışlıkları, usulsüzlükler ve yolsuzluklar sebebiyle partiden uzaklaşarak farklı partilere yönelmekle birlikte,  önemli bir bölümü hala kararsız duran çekirdek tabanın kırgınlık ve partiden uzaklaşma sebeplerine yönelik herhangi bir çalışma ve anket yapılmazken, hemen her gün değişik kaynaklarda istatistiki rakamlarla verilen ve halkın tepkisini çektiği herkes tarafından bilinen bir konuda anket yapılması, Erdoğan’a Ak Parti içinden siyasi bir operasyon olarak yorumlandı.
2023 seçimleri için tabanı halen  yok sayan bir sorumsuzluk içinde kapsamlı bir çalışma başlattığını zanneden AK Parti, sürekli anket uygulamaları yapıyor. Ancak önümüzdeki ay farklı bir metot izlenecek.

SIKINTILAR DİNLENECEK
AK Parti, sanki benzerleri farklı yapılıyormuş da farklı sonuç çıkıyormuş gibi, yeni anket metodu ile vatandaşın ayağına gidecek, ekonomik sıkıntıları dinleyip daha net çözümler üretecek.

DOĞUM GÜNÜ OLANA SORULACAK
5 bin kişi ile görüşülecek anket hakkında bilgi veren parti kurmayları, "Hangi eve gidilip soruların kime sorulacağını ne biz bileceğiz ne de anketör. Anketör evde, o güne doğum tarihi en yakın olan aile bireyiyle görüşecek." dedi. Yeni anket metodu ile daha doğru ve güvenli sonuçlara ulaşılabilecek.

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ
AK Parti, kısa süre önce de 2 bin kişi ile yaptığı ankette, "En önemli sorun nedir?" sorusunun yanıtını aradı. Katılımcıların yüzde 60'ı işsizlik, gıda enflasyonu ve hayat pahalılığı gibi konulara vurgu yaptı. 

Terör ve eğitimden şikâyet edenler ise çok azken, katılımcılar ekonomik krizi yine iktidarın çözeceğini düşünüyor.

TABANA YÖNELİK ANKET HALEN DÜŞÜNÜLMÜYOR
Son ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığının vatandaşta oluşturduğu tepkileri hemen her gün basın yayın organları, sosyal medya ya da bu konuda yapılan anketlerde çok net olarak ortaya çıkmışken ve herkesim tarafından ifade ediliyorken, Ak Parti’nin tabanına yönelik kendi hata ve yanlışlıklarını tespit ederek bunun düzeltilmesi konusundaki öneri anketleri yapmak yerine, malumu ilan eden göstermelik anketler yapmasının gerçeklerden kaçma ve kendi tabanından daha da uzaklaşma olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, Ak Parti kurmaylarının ciddi yanlışlar yaptığını ifade ediyor.

YANDAŞ ŞİRKETE RANT MI?
Toplumun tüm kesimlerinin ekonomiden, hayat pahalılığından ve aşırı fiyat atışlarından şikayetçi olduğunun çok net olarak bilinmesi rağmen, çok önemli bir iş yapıyormuş edası ve heyecanıyla sırf yandaş bazı anket firmalarına rant sağlamak amacıyla bu konuda anket yapmanın anlamsız olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, Ak Partinin sonucu baştan belli bir anket çalışması yapmasının hem zaman hem de kaynak israfı olduğunu ifade ediyorlar.

TABANIN ELEŞTİRİLERİNDEN KORKULUYOR MU?
Ak Parti’nin kurulduğu günden beri halkın duygu ve beklentilerini iyi yakalayan ve buna göre politika üreten bir yapıdan, halkın ve özellikle tabanın tepki gösterdiği yanlışları görmezden gelip düzeltilmemesi noktasında ısrarcı olması ve tabanı yok saymasının gerçeklerden kaçış anlamına geleceğine vurgu yapan siyasi gözlemciler; parti üst kesimi, milletvekilleri ve il yönetimlerinin tartışılan uygulamalarının tabanda ciddi bir kırılma meydana getirdiğini dile getiriyorlar.  

ÜST YÖNETİM KENDİNDEN KORKUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarlı talimatlarına rağmen Ak parti kurmaylarının tabana yönelik, “Nerede hata yaptık, nasıl düzeltebiliriz” sorularını içeren basit bir anketi yapmalarının en önemli sebebinin kendi yanlışları, kendi çaresizlikleri ve kendi tartışmalı durumlarının ortaya çıkmasından korkulması olduğunu   ifade eden siyasi gözlemciler, bu konuda yapılacak bir anket sonunda Ak Parti Genel merkezinin tüm isimlerinin  yanında seçilmiş isimlerinde  değişmesi sonucunu getireceğini dile getiriyorlar.