Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme

31 Mart seçimleri için hazırlıklara başlayan Ak Parti, adayları ince eleyip sık dokuyacak ve adayları 'anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, cumhurbaşkanı onayı' olmak üzere beş aşamalı bir elemeden geçirecek 

Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2023 tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'de hummalı bir çalışma başladı. Ak Parti, aday belirlemeye yönelik yapılacak çalışmaları da şekillendirmeye başladı. Buna göre belirlenecek adaylar, ince elenip sık dokunacak.

ADAYLAR BEŞ AŞAMADAN GEÇECEK

Ak Parti, belediye başkan adaylarını beş aşamadan geçirerek netleştirecek.

 Bu beş aşamanın; “anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı” olarak belirlendiğini ifade eden parti kaynakları, bu aşamaların titizlikle ve objektif olarak yürütüleceğini dile getirdi.

Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme

“HİZMET EDECEK ADAY”

Aday belirlemede en önemli kriterin  'bize hizmet edecek aday lazım' olması üzerinde karar alındığını ifade eden parti üst yetkilisi, kendisine değil şehrine yatırım yapan, projeci ve vizyoner adayların tercih edileceğini dile getirdi.

Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme

VATANDAŞLARA SORULACAK

Ak Parti, il, ilçe ve beldelerde yapılacak detaylı anket çalışmasıyla kimin aday gösterilmesinin istendiğini önce vatandaşlara soracak.

Bu kapsamda aday olmak isteyen ve kamuoyunda öne çıkan isimlerle ilgili çok kapsamlı bir çalışma yürütülecek.

TEŞKİLATLARIN GÖRÜŞÜ ALINACAK 

31 Mart 2023 yerel seçimlerinde Ak Parti’den belediye başkanı adayı gösterilecek isimler anket çalışmasının ardından temayül yoklaması yapılarak teşkilatlara sorulacak. Anket ve temayülden çıkacak sonuçlar, Genel Merkezin kararında önemli rol oynayacak.

Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme

BÖLGE MÜLAKATLARI

Anket ve teşkilat temayülünde öne çıkan isimler, önce kendi bölgelerinde Genel Merkez tarafından görevlendirilen parti yetkilileri tarafından  mülakata alınacak.  Adaylara “Neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz, belediye başkanlığında öncelikli hizmetleriniz neler olacak, şehriniz için projeleriniz nelerdir ve tüm bunları gerçekleştirmek için maddi kaynakları nasıl oluşturacaksınız” gibi sorular sorulacak.

Aday adaylarının vereceği cevaplarla birlikte geçmişte bulunduğu görevlerdeki başarı ya da başarısızlıkları, halktaki karşılıkları, hitabeti ve hakkında herhangi bir şaibe olup olmadığı da raporlanarak genel merkeze iletilecek.

ALT VE ÜST KURUL DEĞERLENDİRMELERİ

Anket, temayül ve bölge mülakatlarından geçen adaylar, bu aşamanın ardından Genel Merkez'de oluşturulacak alt ve üst kurullar tarafından dinlenip değerlendirmeye tabi tutulacak.
Alt kurulun altı isme düşürdüğü aday adayları üst kurula gönderilecek.

Üst kurul da kendine gelen 6 ismi 3’e düşürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendisine iletilen 3 ismi başta MİT tarafından yapılan detaylı araştırma ve soruşturma dosyaları olmak üzere her ilde görüşlerine itibar edip güvendiği özel adamları ile görüşüp son kararı verecek.

Ak Parti'de 5 Aşamalı Değerlendirme

GENEL MERKEZ ELAZIĞ’DAKİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

AK Parti, tüm illerde olduğu gibi Elazığ’da da yerel yönetim seçimleri hazırlıklarına başladı.

Bu kapsamda ilimize gelen Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke, başta Elazığ Belediyesi olmak üzere Ak Partili tüm ilçe ve belde belediyelerini ziyaret ederek görüşmeler yaptı.

BÖKE, İLÇE VE BELDE BELEDİYELERİNDE

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya ilçeleri ile Beyhan,  Yazıkonak ve Yurtbaşı Belediyelerini ziyaret etti.

BELEDİYELERİN KARNELERİ İNCELENDİ

Yerel seçimler öncesi Ak Partili belediyelerin seçim öncesi vaatlerini ne derece yerine getirdikleri, hangi projeleri hayata geçirdikleri, yapılan projelerdeki eksik ve aksaklıklar, halkla ilişkiler, memnuniyet derecesi ve belediyelerin mali tablosu masaya yatırıldı.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olan ve yerel yönetimler konusunda birçok eseri bulunan Av. Dr. Veli Böke, ilimiz belediyelerini ziyaretleri sonrası hazırladığı raporu genel merkeze sunacak. 

Böke’nin raporu, mevcut belediye başkanlarının karneleri olduğu gibi göreve devam edip etmemelerinde de önemli etkisi olacak.