Ak Kadın Misyonu

Günlerdir beklenen gün geldi çattı. Elazığ da Ak Parti'nin teşkilat yapısında tepeden tırnağa yaptığı değişiklik gün yüzüne çıktı birer birer.

Ak Kadın Misyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda İl başkanları toplantısı dün ve bugün peş peşe öncelikle Gençlik Kolları sonrasında ise Kadın Kolları Olağan kongresi  gerçekleşti. Hemen şunu belirtelim İl başkanları toplantısından epeyce dersler çıkarılmış. Gerek toplantı salonu hususu gerekse de katılımcı iştiraki ile ilgili bir hassasiyet gözlenmiş. 

Gençlik Kollarının kongresi, Kadın Kollarına nazaran bir adım öndeydi katılımcılar açısından. Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nin katılımcıları arasındaki kadın sayısı neredeyse erkek sayısıyla eşitti. Dikkati ilk etapta bu durum çekse de bütün ilçelerden katılımın olmasına rağmen katılımcı sayısının olması gerekenin altında olması umuyoruz ki yeni başkan seçilen Canan Şavlı'ya önemli ip uçları vermiştir.

Önceki dönemlerde davanın ve misyonun geleceğine ve çıkrına uygun çalışma yapılması yerine genelde kişisel çıkarların öne çıktığı görülmüş ve bunun bir makamla tescillendiği de gözlemlenmişti.

Bu durum, hem teşkilat çalışmalarına olumsuz yansımış hem de samimi insanların davadan soğuması  gibi bir soncu ve vebali de getirmişti.

 Dönelim biz bugüne! Kongrede seçilen yeni başkan Canan Şavlı, duruşu, vakurluğu ve teşkilat disiplini ile misyona çok da yakışmış bir isim olarak görülüyor. 

Tanınmamış  olması en büyük avantajı. Hiçbir klik ya da gurubun değil sadece misyonun ve davanın neferi..

Yapılan kongrede elbette yeni başkanın çok dahli yok ama kolaycılığa kaçıldığı çok belli oldu.

Kongrede en dikkat çeken unsurlardan biri de katılımcıların çoğunluğunun Hicret, Sanayi, Mustafapaşa gibi mahallelerden oluşu. Ak davadan çok nemalanmasa da  aşı, işi olmayan ancak her halükarda  vefa abidesi olan gariban insanımızdı davayı yerde bırakmayan…
 
Bunca olumsuzluğun üzerine konuşmalarıyla kongreye damgasını vuracağını umduğumuz tek kadın vekilimiz Sermin Balık hayal kırıklığı oldu yine!.. Ak davanın ülkeye kazandırdıklarından ve bugün gelinen noktadan bahsedip güzel hitaplarda bulunmak varken, almış eline mikrofonu, basıyor boğazının tellerine tecavüze uğrayan, istismara uğrayan ve  öldürülen kadınların kötü hikayeleriyle  kulaklarımızı  mıhlıyor adeta!.. Yazık ki yazık... 

Ak Partinin kadın şiddetiyle ilgili uyguladığı kanun ve sözleşmeler zaten ülkenin tartışma konusu. Artık yeni bir şey söyleme yeni bir üslupla sahnede olma vakti. Ama bunu fehmedecek bir vekil mi var ortada…

Sayın Şavlı geçmişin ve bugünün hataları size ilham kaynağı yol yordam unsuru olmasın olur mu? Sizin naif duruşunuza olgun tavrınıza ve yerli yerinde konuşmalarınıza Ak kadınların özlemi ve iştiyakı var. Bari siz dindirin artık Elazığ’da Ak Dava misyonunun Ak Kadın portresini.

 Mevcutlar ve gidenler, inandığınız  yolda yürüyemediler. Hiç olmazsa siz yürüyün de inandığınız  yola ve misyona revan olunsun...