Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Kadınlar Günü Etkinliği !

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Elazığ Aile ve Sos

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Kadınlar Günü Etkinliği !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat KENÇ, şube müdürleri kurum çalışanları ve kadınlar katıldı. Program, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  Kadınların 365 gün içerisinde sadece bir gün hatırlanacak bir varlık olmadığını dile getiren Elazığ ASP  İl Müdürü Suat KENÇ “ Avrupa’da 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak bir gün icat edilmiş bizde bu vesile ile bir araya geldik. Bugün günümüzdeki temel meselemiz kadının, erkeğin, çocuğun yeri neresi  problemimiz  bu olmalıdır. Erkekle kadın ne birbirinin rakibi ne birbirinin eşidir. Erkek ve kadın birbirinin tamamlayıcısıdır. Gerek bizim kadim kültürümüz gerekse  dinimiz kadına gerçekten çok büyük önem vermektedir. Kadının İslam’daki yeri çok büyük ve şereflidir. İslam ve Türk tarihine baktığımızda kadın her zaman ailenin en önde gideni hürmet görenidir. Bizim dinimizde “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyerek kadını yüceltmiştir” dedi.

2017 yılında Dünyada ve Türkiye’de kadınların birçok problemi olduğunu söyleyen KENÇ “Şiddete uğrayan, cinayete maruz kalan, eşi ve çocuklarıyla mücadele eden kadınlarımız var. Gerçekten cefakar, çilekeş kadınlarımız var.  Bu ülkede özellikle köylerde, fabrikalarda üretime katkı yapan akşamları annelik görevini yapan kadınlarımız var. Eli öpülesi kadınlarımız var. Bizim kadınlarımıza karşı saygımız lafta kalmamalı” diyen KENÇ konuşmasını bir şiir okuyarak sonlandırdı.

Program, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Belediye Aile Danışmanlık Merkezi ve  İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumlar ve Aygün ÇAM konseriyle sona erdi.