Ahmet Demirdağ'dan Gazetemize Ziyaret

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ gazetemizi ziyarette bulundu.

Ahmet Demirdağ'dan Gazetemize Ziyaret

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet  Toprak’ı ziyaret eden Demirdağ,önemli açıklamalarda bulundu.

Demirdağ: “İlimizde İl tanıtma ve geliştirme kurulumuz var, Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında olan bu kurulda Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, borsa başkanı ve kalkınma ajansı başkanı yer almakta. Ekim ayı için kurulla birlikte bir toplantı düzenledik, toplantı sonucunda Ekim ayı için bir dizi etkinlik ayarladık ve Ekim ayına 'etkinlik ayı' dedik.

Demirdağ,”Bu hafta itibariyle Hazar şiir akşamları etkinliğiyle başlayacağız. Sonrasında bağ bozumu şenlikleri, İslam Medeniyeti buluşmaları sempozyumu gerçekleşecek. Belediye Başkanlığının organize ettiği kitap fuarı ile birlikte “Etkinlik Ayı’nı” inşallah tamamlamış olacağız” dedi.

“AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİNİ İŞLEYECEĞİZ”

Demirdağ : “Dediğim gibi bu hafta Hazar Şiir Akşamları etkinliği düzenlenecek, Perşembe günü bizim Devlet Klasik Türk müziği korosu Kürsü Başı topluluğu bir konseri olacak. Bu sene Aşık Veysel yılı olduğundan dolayı Aşık Veysel Türkülerini işleyeceğiz, Türk Halk Müziğinden de misafirlerimiz olacak hem Sivas hem Elazığ birlikteliği etkinliğiyle başlayacağız. Cuma günü Hazar Şiir Akşamlarını başlatacağız, temel beklentimiz gelen Şair ve yazarları vatandaşlarla bir araya getirmek bu yüzden bir çok okulumuzla şairlerimizi kaynaştırmak buluşma etkinliği düşünüyoruz.

Ahmet Demirdağ'dan Gazetemize Ziyaret

Çok kıymetli olduğunu biliyoruz, öğrencinin şairin kendi okulunda görmüş olması çok kalıcı olacağını düşünüyoruz. Hem Elazığ hem Sivrice ilçesini kapsayan bir ortak çalışma yaptık, gelen şairlerimizin çoğunu okullarda çocuklarla buluşturmayı planlıyoruz. Farkındalık yaratmak adına aynı gün Gazi Caddesinde akşam 16.00 da Şairler yürüyüşümüz olacak,  sonrasında Esat Kabaklı hocamızın konseri olacak, kendisini Hazar Şiir Akşamları için şair olarak davet ettik, kendisi konser vermek istediğini söyledi kendisi bizim için çok kıymetli. Esat Kabaklı hocamızın da o gece konseri olacak” ifadelerine  yer verdi.

“TÜRK DÜNYASININ BÜTÜN ÜLKELERİNDEN KATILIM SAĞLANACAK”

Son olarak Ahmet Demirdağ: “Cumartesi günü gelen şairlerimize Elazığ’ımızı tanıtmak amaçlı gezdireceğiz. Şiir finalini de Cumartesi akşam Sivrice’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz, Sivrice Belediyesinin yapmış kongre merkezinde Büyük Hazardan Küçük Hazara sloganıyla yapmayı planlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Hazar Şiir Akşamları etkinliğini orada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 26'incisi planlanan Hazar Şiir Akşamları Sezai Karakoç anısına gerçekleştireceğiz insan sevgisi konulu bir etkinlik olacak. Türk Dünyasının bütün ülkelerinden katılım sağlayacak, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kosova gibi ülkelerden gelen misafirlerimiz olacak.

Ahmet Demirdağ'dan Gazetemize Ziyaret

10 tane ülke genelinden tanınan şairlerimiz olacak 10 taneye yakında dünya çapında bilinen şairler olacak. Hazar Şiir Akşamları bu şehrin önemli bir geleneği ve bu geleneğin devam etmesi gerekiyor. Herkesin katılım sağlayacağı bileceği bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz, şehri tanıtabilecek nitelikte olan bu etkinlik devam etmeli. İslam buluşmaları sempozyumu sayesinde birçok ülkeden şehrimize bilim erbabından insanlar geldi ki akademik anlamda bunlar çok önemli sempozyumlar olarak karşımıza çıkmakta.  Ay sonunda düzenlenecek olan kitap fuarına yayıncıların kendileri gelmek için sıraya girmiş durumdalar. Geçen yıl yayıncı bulamazken bu yıl böyle bir durumun yaşanması Elazığ halkı için çok kıymetli. Düzenli olarak yapılan bu fuar şehrin fuarı haline geldi. Bizlerde bu algıyı korumak için Ekim ayında gerçekleştirmek istedik . Siz değerli basın çalışanlarını da aramızda görmek isteriz ” şeklinde konuştu.