AHL Park Doğru Karar

Sebze Halinin Karşıyaka Mahallesi'ne taşınmasının ardından Elazığ Belediyesi Olgunlar Mahallesi'nde bulunan alanı Forum AVM yapılmak üzere Ahlatçı Gruba satmıştı.

AHL Park Doğru Karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllar geçmiş, bu alanda hafriyat çalışması yapılmasına rağmen yapılacağı açıklanan AVM yapılamamıştı. Yıllar sonra arsayı alan firmadan bu kez farklı bir proje yapılacağına dair açıklama geldi.

Firma tarafından paylaşılan proje ile Forum Elazığ’ın yapımının iptal edilerek yerine AHL Park konutlarının yapılacağı duyuruldu.

Karar  doğru ve isabetli olmuş. Zira bölgede bir AVM demek, zaten oldukça yoğun olan bölge trafiğini felç etmek demekti. Kaldı ki şehrin artık çok sayıda AVM’si  var ve her yeni yapılan AVM, bir öncekini tüketmekten öte bir işe yaramıyor ve zamanla kaderine terk ediliyor. Bu kaderi önce Akgün AVM yaşadı, şimdilerde de park 23 yaşıyor gibi oluyor. Yeni projede konutla birlikte sosyal ve sportif tesisler, yeraltında atış poligonları, spor kompleksleri gibi halka açık tesisler yapılması hem bölgeye bir canlılık hem de değer katacaktır.

AHL Park, umarız kısa sürede başlar ve şehir mevcut görüntüden kurtulur.