Ahıskalı Misafirlerimiz

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının olumsuzluklarından soydaşlarını korumak amacıyla çok sayıda Ahıska Türkünü ülkemize getirdi.

Ahıskalı Misafirlerimiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ilimizde bu anlamlı ev sahipliğinde bende varım dedi ve bine yakın soydaşımızı misafir etmeye başladı.

Aşağıdemirtaş’ta mevcut konteyner kentte misafir edilen Ahıska Türkü soydaşlarımız hem Elazığ’ı hem de Elazığlıları çok sevdiler.
Uzak bir diyardan değil de sanki bir köyden bir köye misafirliğe gelmiş gibi yeni yerleşim alanlarını ve ortamı benimseyen Ahıska Türkü soydaşlarımızın bizimle kısa sürede kaynaşmasının sebebi de aynı kültür ve medeniyetten besleniyor olmamız.

Bunda şüphesiz en büyük pay, kurumlarımızın bu soydaşlarımıza yönelik faaliyetleri oldu.

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, siyasi partilerimiz, STK’larımız, öğrenci kulüplerimiz ve okullarımız,  Ahıska Türkü soydaşlarımıza yönelik faaliyetleri, kısa sürece ciddi bir muhabbet ve bağlılık oluşturdu ve kaynaşmayı getirdi.

Ahıska Türklerine yönelik en önemli, çalışmaları yürüten kurum ise Elazığ Belediyesi oldu. Ailelere, çocuklara, yaşlılara, öğrencilere yönelik tematik programlar ile sosyal ve kültürel programlarla soydaşlarımız, kendilerini bu şehirde garip hissetmediler, yabancı hissetmediler.

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan birçok birim, bu konuda seferber olmuş durumda.

 Zaman zaman onların yaşadığı mekânlarda etkinlik yapan bu özverili birimler, çoğu kez de kendilerinin nezih mekânlarında etkinlikler yaparak onların hayatlarını daha kolay, anlamlı ve keyifli hale getiriyorlar.

Elazığ Belediyesine bağlı ADEM, Kadın Yaşam Merkezi, EBEGEM, Kürşübaşı Ekibi, Konservatuvar Birimi, Gençlik Meclisi ve diğer birimlerin bu seferberliği ve heyecanı, Ahıskalı soydaşlarımızın da takdirini  ve beğenisini kazanıyor olmalı ki Engelsiz Yaşam Merkezinin sıcak, samimi ve kendi evlerinde hissettiren etkinliklerini sabırsızlıkla bekliyorlar. Ve bu beklenti hiç de uzun sürmüyor. Gün geçmiyor ki böyle bir etkinliğe şahit olmayalım. Emeği geçenlere teşekkürler.