Ahbap soruşturması büyüyor: 6 Ünlü isim daha ifadeye çağrıldı
Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında oyuncu Hazal Kaya, gazeteci Fatih Altaylı, Ruşen Çakır, Özlem Gürses, komedyen Şahan Gökbakar ve sosyal medya fenomeni Fatih Koparan ifadeye çağrıldı. Daha önce Gökhan Özoğuz, Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun ve Öykü Serter'in de çağrıldığı soruşturmada, Fatih Portakal savcılıkta verdiği ifadede pişman olduğunu belirterek 'Bu konuda özür dilemeye hazırım' dedi.
Haberin Özeti
- • Ahbap Derneği'ne yönelik büyüyen soruşturma kapsamında oyuncu Hazal Kaya, Fatih Altaylı ve Şahan Gökbakar dahil 6 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı.
- • Soruşturmada daha önce Gökhan Özoğuz, Ece Üner, Fatih Portakal, Feyza Altun ve Öykü Serter gibi isimler de ifadeye çağrılmıştı.
- • Fatih Portakal, savcılıkta verdiği ifadede pişman olduğunu belirterek Ahbap Derneği soruşturmasıyla ilgili özür dilemeye hazır olduğunu söyledi.
Ahbap Derneği hakkında başlatılan soruşturma genişleyerek devam ediyor. Soruşturma kapsamında aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı. Gazeteci Fatih Portakal'ın ifadesinde derneğe yönelik eleştirileri ve pişmanlık duygusu dikkat çekti.
5 ÜNLÜ İSİM DAHA İFADEYE ÇAĞRILDI
Oyuncu Hazal Kaya, gazeteci Fatih Altaylı, Ruşen Çakır ve Özlem Gürses, komedyen Şahan Gökbakar ve sosyal medya fenomeni Fatih Koparan soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldı. Önceki gün Ahbap soruşturması kapsamında Gökhan Özoğuz, gazeteciler Ece Üner ve Fatih Portakal, hukukçu Feyza Altun ve program yapımcısı Öykü Serter bilgilerine başvurulmak için ifadeye çağrılmıştı. Ece Üner, Öykü Serter, Gökhan Özoğuz ve Fatih Portakal İstanbul Çağlayan'da ifadeye geldi.
FATİH PORTAKAL'IN SAVCILIK İFADESİ
Gazeteci Fatih Portakal, savcılıkta verdiği ifadede dikkat çeken ifadeler kullandı. Portakal, mesleki geçmişini ve Haluk Levent ile ilişkisini anlatarak, "Haluk Levent isimli şahısla yüz yüze hiçbir zaman bir araya gelmedim ancak tam hatırlamamakla birlikte bir veya iki defa telefon üzerinden kurmuş olduğu Ahbap isimli derneğin kuruluş aşamasından bir iki yıl sonra haber programımla ilgili görüştüğümü hatırlıyorum" dedi.
"PİŞMANIM VE ÖZÜR DİLEMEYE HAZIRIM"
Portakal'a yöneltilen "Yapmış olduğumuz yayınlarda 6 Şubat depreminden sonra Türkiye genelinde deprem bölgesine yardımların toplanarak gönderildiği aşamada devlet kurumu olan AFAD'a ve Kızılay'a güvenmediğiniz bu kurumlara yardım yapmayacağınız onun yerine soruşturmaya konu olan Ahbap Derneğine yardım yapacağınıza dair ve insanları da bu derneğe yardım yapmaya yönlendirici beyanlarınız tespit edilmiştir. Yardım yapmak isteyen kişilerin neden özellikle bu derneğe yönlendirdiniz?" sorusuna Portakal, "Ben bu derneğin lehine beyanda bulunurken toplanan paraların devamında nerelere harcandığı konusunda somut olarak bir bilgiye sahip değildim ve bunu o günkü şartlarda denetleme gereğini de duymadım. Bu konuda kendime de kızgınım zira yapı olarak insanları sorgulamaya yönelten bir insanım. Hal böyleyken bu derneğe yapılacak olan bağışlarla ilgili bu derece güven duyduğum için geldiğimiz aşamada pişmanım. Toplanan yardımların soruşturmaya konu edildiği haliyle nerelerde kullanıldığını görünce bu konuda açık söylemek gerekirse sorumluluk duygusu hissediyorum. Bu nedenle özür dilemek gerekirse de bu konuda özür dilemeye hazırım" yanıtını verdi.
SORUŞTURMA GENİŞLEYEREK DEVAM EDİYOR
Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan isimlerin sayısı giderek artıyor. Savcılık, derneğin faaliyetleri, toplanan yardımların kullanımı ve kamuoyunda oluşturulan güven algısına ilişkin detaylı bir inceleme yürütüyor.