Ah Şu Bizim Yalakalar!

Türk siyaset tarihinde merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in dillere pelesenk olan cümlelerini hatırlamayan yoktur. Az, öz ama veciz konuşur, özellikle muhalefette iken yaptıkları tespitler halkın duygularına tercüman olurdu.

Ah Şu Bizim Yalakalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte o cümlelerden biri: “Kaynamayan tencerenin düşüremeyeceği iktidar yoktur” 

Son yıllarda ülkede iyiye gitmeyen konularda iktidar partisine mensup siyasilerin, halkın muzdarip olduğu  konuları Cumhurbaşkanına yeterince ve doğru olarak aktarmadıkları ve hatta halkın her şeyden mutlu olduklarına dair bilgilendirme yaptıkları dile getiriliyordu. 

Demek artık mızrak çuvala sığmamış olacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da bazı konulardaki gerçek tabloyu öğrenmek istemiş olacak ki gerçek gündem, Ak Partililer tarafından dile getirilmeye başlanmış.

 Vatandaşın büyük bir bölümünün şikâyetçi olduğu elektrik faturaları ve yüksek gıda fiyatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MKYK Toplantısı'nda gündeme gelmiş.  Yapılan değerlendirmede her iki konu hakkında mutlaka bazı adımlar atılması gerektiği ifade edilmiş. 

Bu haberi okurken hele şükür diyerek bu konuya ciddi anlamda çalışmalar yapılacağını ümit ederken,  haberin, “Bu iki başlıkta mutlaka bazı adımlar atılması gerektiği ifade edilirken, "Sahada durum genel olarak iyi; sosyal medyadaki yorumlara takılmayın" değerlendirmeleri yapıldığı da kaydedildi.” cümlesi ile Ak Partililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaranma ve yalakalığının ne yazık ki devam ettiğini gördük.

“Sahada durum genel olarak iyi” cümlesi ile “sosyal medyadaki yorumlara takılmayın” cümlesindeki tezat, çelişki ve tenakuzu anlayamayan birinin hala Ak Parti gibi halkla birlikte yürüyen bir partide siyaset yapmasına ve MKYK gibi beyin takımında yer almasına akıl sır erdiremedik.

Sahada durumlar iyiyse sosyal medyaya neden olumsuz yansısın benim akıllım! Yoksa siz Ak Partililerin doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerine gelen aşırı zamdan mutlu olduklarını ve sosyal medyada size dua ettiğine mi inanıyorsunuz?

Allah sizlere akıl-fikir, feraset ve liderine doğruları söyleme cesareti ve dirayeti versin.

Bilin ki sahada durumlar vahim ve oldukça kötü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bunu söyleme cesaretiniz yoksa bari “durumlar iyi” deme ihanetini göstermeyin bu ülkeye.