Ah DSİ Ah!

Baştan söyleyelim bu yazı, DSİ'nin birinci görevi olan tarımsal sulama konusunda sınıfta kalıp lüks lojman ve idari binası ile imar yolu üzerine cami inşaatı yapıp Ak Partililere yarenlik ederek reklam kokan hareketleri konu edinmeyecek. Yine baştan söyleyelim bu yazı uzun olacak biraz. Uzun olmasının sebebi bizlerin çok şeyler yazacağımızda değil, zorunlu olarak iki yazıdan alıntı yapmamızdan kaynaklı.

Ah DSİ Ah!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Birinci yazımız: https://elazighakimiyethaber.com/beyaz-ak-partili/65953/

Linkinde bulunan “Beyaz Ak Partili” başlıklı yazı. 

İkinci yazımız ise DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Basın Birimi tarafından bizlere gönderilen aşağıya aynen aldığımız açıklama ve bilgilendirme yazısı.

“ELAZIĞ HAKİMİYET GAZETESİNDE 05.02.2022 TARİHİNDE YAYIMLANAN “BEYAZ AK PARTİLİ” BAŞLIKLI HABERDE DSİ’Yİ İLGİLENDİREN KISMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
DSİ 9.Bölge Müdürlüğü 93. Şube Müdürlüğü emrinde geçici görevle çalışan Tunceli Çemişgezek İlçe Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Tunceli İl Başkan Yardımcılığını yürüttüğü öğrenilen İbrahim Enes SOMYÜREK ile ilgili olarak; sosyal medyada https://halktv.com.tr’de: "AKP’li İbrahim Enes Somyürek’in inanılmaz hızlı yükselişi baş döndürdü" ve https://sozcu.com.tr’de: "AKP’li isme özel kalem kıyağına CHP’den tepki" başlıklı haberler ile Elazığ Hakimiyet Gazetesinde 05.02.2022 tarihinde yayımlanan “Beyaz AK Partili” başlıklı haberler yayımlanmıştır. Söz konusu haberin içinde “DSİ de çalıştığı süre zarfında işe gelmediği, iş yerinde düzeni bozup genel müdür denetleyici edasıyla tavırlar takındığına…” ilişkin ifadelere yer verilmiştir. 

Tunceli Mazgirt Belediyesinde işçi kadrosunda bulunan ve muhasebe büro elemanı olarak çalışan İbrahim Enes SOMYÜREK, DSİ Genel Müdürlüğümüzün 13.08.2021 tarih ve 1475741 sayılı yazısı ile Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü Tunceli 93.Şube Müdürlüğü emrine bir yıl süre ile geçici olarak görevlendirilmiştir. 20.08.2021 tarihi itibariyle DSİ 93.Şube Müdürlüğü emrinde işe başlamış olan söz konusu personelin geçici görevlendirme süresi 02.08.2022 tarihine kadardır.  

DSİ Tunceli 93. Şube Müdürlüğünde halen geçici görevi devam eden İbrahim Enes SOMYÜREK, idari işler şefliği bünyesinde çalışmaktadır. Bu süre zarfında personelin hizmetinden azami derecede faydalanılmıştır. Bugüne kadar herhangi bir izin kullanmamış olan personelin, resmi tatil günleri ve sağlık kurumlarından aldığı çok kısa süreli iş görmezlik belgesi ile istirahatli olduğunu belgelediği raporlu günleri hariç işinin başında olmuştur. Tunceli 93. Şube Müdürlüğümüz bünyesinde personelin mesai takibi imza föyleri ve otomatik kartlı giriş sistemiyle takip edilmekte olup, söz konusu personelin düzenli olarak mesaisine devam ettiği ve mesai saatlerine de riayet ettiği kayıtlarla tespit edilmiştir. Bu süre zarfında kurumuna ve mesai arkadaşlarına karşı kamu personeli vakarına yakışmayan herhangi bir olumsuz davranışı da olmamıştır. Dolayısıyla söz konusu haberde yer alan Kurumumuzla ilgili kısımları gerçeği yansıtmamaktadır.

Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atandığına dair DSİ Tunceli 93. Şube Müdürünü 02.02.2022 tarihinde şifahi olarak bilgilendiren İbrahim Enes SOMYÜREK’in, bu atamasına veya geçici görevinin sonlandırıldığına dair herhangi bir belge bugün itibariyle Bölge Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.

Kamuoyuna ve basınımıza arz olunur. 07/02/2022”

DSİ gibi ciddi bir kurumun açıklama metni birçok açıdan değerlendirilebilir, birçok açıdan eleştirilebilir belki ama bizleri ilgilendiren Hakimiyet Gazetesi’ne hitaben yazılan açıklama bölümünde bizlerin yazdığı bir cümlenin doğru olmadığını ispatlama gayretleri: 

Açıklamada şunlara yer verilmiş:
 "AKP’li isme özel kalem kıyağına CHP’den tepki" başlıklı haberler ile Elazığ Hakimiyet Gazetesinde 05.02.2022 tarihinde yayımlanan “Beyaz AK Partili” başlıklı haberler yayımlanmıştır. Söz konusu haberin içinde “DSİ de çalıştığı süre zarfında işe gelmediği, iş yerinde düzeni bozup genel müdür denetleyici edasıyla tavırlar takındığına…” ilişkin ifadelere yer verilmiştir”

Hakimiyet Gazetesi olarak istisnai kadro ile  Elazığ Valiliği Özel kalem Müdürlüğü görevine atanan İbrahim Enes Somyürek ve bu uygulanmayı eleştiren bir yazı yazdık ama yazımız içinde; “DSİ de çalıştığı süre zarfında işe gelmediği, iş yerinde düzeni bozup genel müdür denetleyici edasıyla tavırlar takındığına…” dair bir cümlenin olmadığını biliyorduk. Ama hafızamız bizi yanıltmasın diye Beyaz Ak partili” başlıklı yazımıza bir kez daha baktık ve gördük ki böyle bir cümle yok.

İsterseniz yukarıda linkini verdiğimiz yazıyı bir kez daha buraya alalım birlikte okuyalım: 

Beyaz Ak Partili
Elazığ Valiliği, Erkaya Yırık döneminde yapılan uygulamalarla çok konuşulmuş ve bunun sonunda teamüllere aykırı olarak görev süresinin ilk yılında görevinden alınmıştı.

Usulsüz bina yıkımları, kanyonlarla ilgili kamuoyunu yanıltan basın açıklamaları, siyasilerin gıyabında medya mensuplarına yönelik açıklamaları, tüm uyarılara rağmen yanlışta ısrarlı tutumu kaçınılmaz sonu getirmiş ve Vali Erkaya Yırık merkeze alınmıştı.

Elazığ Valiliğine Ömer Toraman’ın atanmasıyla kaybolan kamu ciddiyeti yerine gelmiş, valilik makamının saygınlığı ve itibarı yeniden kazanılmıştı.
Halkın sorunlarına yaklaşım tarzı yanında çözüm odaklı yönetim anlayışı ile halkta olumlu izlenimler bırakan Vali Toraman’ın kamu vicdanını yaralayacak herhangi bir yanlışa imza atmayacağına tam da kendimizi inandırdığımız bir dönemde medya ve bazı siyasi parti il başkanlarının iddiaları karşısında şehir halkı olarak bir sukut-u hayal yaşamadık diyemeyiz.

İddialar odur ki Tunceli nüfusuna kayıtlı Beyaz Ak Partiligillerden bir vatandaş, birçok siyasi görevlerinin ardından önce Mazgirt Belediyesine, ardından DSİ Tunceli Müdürlüğünde işe yerleştirilmiş. Tunceli Valiliğine Özel Kalem olarak istisnai kadro ile yerleştirilme gayretleri, Tunceli valisinin dik duruşu ile gerçekleşememiş.

Bu olmayınca beyaz Ak Partililerin etkili, yetkili ve dahi kendi çıkarları için her şeyi mubah gören ağababaları, rotayı Elazığ Valiliğine çevirmişler.

İddialar o ki, nasıl bir yetenek, eğitim, donanım, birikim, tecrübe, ehliyet ve liyakate sahip olan(?)  söz konusu beyaz Ak Partili İbrahim Enes Somyürek, Elazığ Valiliğinde istisnai kadro ile milletin KPSS sınavlarında yıllarca göz nuru döküp sabahlayarak çalıştığı halde atanamadığı devlet memurluğuna bir çırpıda atanıvermiş.
İddialar bu. Gerçekler nedir, olay aynıyla vaki midir yoksa farklı şeyler de var mıdır bunu olayın muhatabı Vali Toraman’ın yapacağı açıklamadan öğrenmiş olacağız.
Bizler, bu olayların yaşanabileceğine inanmıyoruz. Vali Toraman’a hiçbir güç, hatır-gönül ya da üstü açık ya da kapalı, imalı-imasız terfi ya da tenzil muhabbetleri, bu olayı meşru gösterip yaptıramaz.

Vali Toraman’ın yokluğunda ve Ankara’da bulunduğu bir süreçte vekil vali dahi buna onay vermemeliydi. Çünkü yapılan uygulama haksızdır, yersizdir ve asla adil değildir.

Bu mesele, öncelikle siyasilerin ön alması gereken ve engellemek zorunda oldukları ciddi bir konudur.

Elazığ, bu tür konularda oldukça milliyetçidir ve hassastır. Kimse, Elazığ valiliğini basamak olarak kullanıp devlet memuru olamaz. Hele hele bu kişi Elazığlı değilse, bu daha sıkıntılı bir durumun ortaya çıkmasına sebep olur ki bunun hesabını hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de sandıkta vermek güç olur.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu atamaya;  onay, izin ve olur vermiş olsa dahi bunun sonuçları ve yansımaları, seçim dönemlerinin en çok konuşulan ve partinin aleyhine en çok kullanılan bir söylem olarak karşınıza çıkar.

Birileri, “nasıl olsa biz artık aday olmayacağız, bari etrafımıza faydamız olsun” mantığıyla bu tür alengirli işlere kalkıyorsa bilsin ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en büyük kötülük ve düşmanlığı yapıyor.  Bizden söylemesi.”

Hakimiyet’e Göre köşesinde  yazdığımız bu metinde “DSİ” ibaresi bir yerde geçiyor o da şöyle geçiyor: 

“İddialar odur ki Tunceli nüfusuna kayıtlı Beyaz Ak Partiligillerden bir vatandaş, birçok siyasi görevlerinin ardından önce Mazgirt Belediyesine, ardından DSİ Tunceli Müdürlüğünde işe yerleştirilmiş. Tunceli Valiliğine Özel Kalem olarak istisnai kadro ile yerleştirilme gayretleri, Tunceli valisinin dik duruşu ile gerçekleşememiş.”

Bizim yazdığımız yazıda durum, vaziyet ve tablo bu.

Tabi serde araştırmacı gazetecilik var ya… Böyle bir cümle nasıl, nerede ve ne zaman yayınlanmış diye içimize bir kurt düştü. Kısa bir Google taramasıyla  o yazıyı da bulduk. Meğer DSİ Bölge Müdürlüğünün yetenekli elemanları gazeteleri ve burada yazılanları karıştırmış. 

Meğer DSİ Tunceli yetkililerinin işe gelmiyor, gelince de genel müdür edasıyla geziyor mealindeki cümle,  haftalık olarak yayın yapan haberayrıntı gazetesinde https://haberayrinti.com/bu-ne-hiz-altin-cocuk/12079/ linkindeki haberde zikredilmiş.

Çok uzattık belki ama ülkemize halkımıza ve şehirlerimize hizmet getirmek için kurulan koca koca kurumlarda çalışanların ilgisizliği, duyarsızlığı ve özensizliğinize bakar mısınız Allah aşkına.

Bir haberi hangi gazetede okuduğundan ve düzeltme olarak hangi gazeteye açıklama gönderdiğinden bihaber ve ilgisiz insanların  açıklamalarına nasıl güveneceğiz bu aşamadan sonra.

Haberi yapan ve DSİ 9. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin huzurunu kaçıran o cümleyi yazan gazetenin, düzeltme ve açıklama metninde adı dahi geçmezken, Hakimiyet olarak kullanmadığımız bir cümleden dolayı bizlere açıklama ve sözüm ona düzeltme gönderen kurumlara nasıl güvenecek insanlar.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün yanlışlıkla gazetemize gönderdiği açıklama metninin son cümlesi olan; 

 “Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atandığına dair DSİ Tunceli 93. Şube Müdürünü 02.02.2022 tarihinde şifahi olarak bilgilendiren İbrahim Enes SOMYÜREK’in, bu atamasına veya geçici görevinin sonlandırıldığına dair herhangi bir belge bugün itibariyle Bölge Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.” ifadelerinin yorumunu siz okurlarımıza bırakıyoruz.

Şifahi bilgilendirme ne zaman resmi evrak ve belge yerine geçti, 2 Şubattan bugüne işe gelmeyen ve kendi ifadenizle herhangi bir resmi belge de bulunmayan bu personel hakkında bu güne kadar nasıl bir işlem yaptınız?” gibi sorularımızın cevaplarını da Haber Ayrıntı gazetesine yine yanlışlıkla gönderirsiniz artık.

Ne devlet ciddiyeti, ne kamuya güven ne de disiplin kalmış kurumlarımızda.  Her değer ve özellikle adalet ve hakkaniyet bitmiş durumda.  

Bir beyaz Ak Partiliyi, kısa sürede çalışmayan kurum kalmayacak şekilde himayesine alan, günün sonunda ise hak etmediği Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri yapma hedefiyle memur yapmaya kalkarsanız hem Gayretullaha dokunursunuz hem de yıllarca KPSS sınavına çalışan masum gençlerimizin ahını alırsınız. Ve günün sonunda Allah hepinizin yanlışını işte böyle ifşa ettirir.

Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne istisna kadro ile atandığı artık kendisi tarafından da ifade edilen konu hakkında Elazığ Valisi Ömer Toraman ile siyasilerimizin sessizliğini korumaları da ayrı bir merak konusu. Kamuoyu açıklama bekliyor ve sukutun ikrardan geldiğine inanıyor.