Ah Be Ataol!

Cemil Meriç, Türk aydınlarını tarif ettiği bir yazısında şu cümleleri kurmuştu: 'Zavallı Türk aydını! Kimlerin peşinden gitmemiş. Düşmanları dost, dostları düşman olarak tanımış.'

Ah Be Ataol!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tazimattan beri kendi toplumuna, değerlerine ve insanına şaşı bakan sözde aydın ve şairlerin son halkası artık iyi şiirler yazamamanın komplesiyle gündem olmaya çalışmış.

Daha önce İslam inancının gereği olan kurban kesme ibadeti için "canlıları keserek bayram olmaz" diyen başörtüsü için de sınırları aşan hakaretler yağdıran Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu, sosyal medya hesabından üstü kapalı bir şekilde devlet yöneticilerini ve Erdoğan’ı  ölümle tehdit etmiş.

Sosyal medya hesabından devlet ve devlet büyüklerine üstü kapalı hadsiz sözlerle tehditler savuran Behramoğlu; “ Bir gün bir devlet başkanı ‘Devlet benim’ demişti. Kafası kesildi. Kendini devlet sananlardan Hitler sığınağında kendini sokan akrep gibi can verdi. Mussolini ters asıldı.” diyerek hadsizlikte sınır tanımadı. 

Gelen tepkiler sonrası tehditlerin tonunu artıran Behramoğlu,"Kimsenin kafasının kesilmesini istemem. Kesmeye, asmaya elbette karşıyım. Fakat ne yapalım ki rüzgâr eken fırtına biçiyor. Ne rüzgâr ekilsin ne fırtına biçilsin. Evet, şairim ben. Ama devrimci ve yurtsever bir şair. Bu gibilerden hiç birinin sonu iyi olmadı." diyerek  önce geri adım attı ama içindeki kin ve nefretle birlikte sözde demokrat kimliğini de ortaya koydu.

Söyleyeceklerimizi  kimse siyasi anlamasın ama CHP zihniyeti budur ve asla değişmez. Ne kadar geçmişimizle yüzleşiyor dense de helalleşiyoruz dense de ve biz de hatalar yapmışız serenatları yapılsa da CHP’nin genlerinde jakobenlik, tek tip düşünce ve diğerlerine tahammülsüzlük vardır. 

CHP’nin tozu, toprağı ve külünde milletin değerlerine ve kendi gibi düşünmeyene kin ve nefret bitmez. Daha dün yıldönümünü yaşadığımız 28 Şubatı hatırlamak bile bunu ispatlamıyor mu? 

Ah be Ataol! Keşke yurtsever ve devrimci bir şair olduğun kadar Türkiye’nin  de bir şairi olsaydın!.. Keşke bunlarla birlikte Adnan Menderesin idamını savunacak ve birilerine bunu hatırlatacak kadar demokrasi düşmanı olmasaydın. Ama buna genlerin ve zihniyetin engel olur. Mahallelin seni taşlar değil mi?