Ağıralioğlu Dengeleri Değiştirir Mi?

Geçtiğimiz gün, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini duyuran Yavuz Ağıralioğlu, kendisine ve partisine yapılan dayatmayı kabul etmediğini belirterek İyi Parti'den istifa etti.

Ağıralioğlu Dengeleri Değiştirir Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ben köprüyü geçmek için bir yanlışa dayı diyecek adam değilim  diyen Ağıralioğlu, "Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim." şeklinde konuştu.

Ağıralioğlu, ayrıca HDP ile olan yakınlığa da göndermede bulunarak, "Mücadelede edeceğiz ama yenmek için devlet millet düşmanlarına tevessül etmeyeceğiz. Çocuklarımızın katillerinden bir şey ummayacağız. Devletini uluslararası organizasyonlara şikayet etmeye kodlanmış FETÖ benzeri organizasyonların tazyiklerine maruz kalacak bütün boşlukları kapatacağız." dedi.

Ağıralioğlu’nun İyi partiden istifası, bu partide bir kırılma ve bölünme yaşatır mı bilinmez ama milliyetçi ve ülkücü tabandan oluşmuş birçok partilinin  duygularına tercüman oldu bu cümleler.

İlkesizlik ve ihanetle kazanmaktansa mertlikle yenilmenin daha değerli olduğunu dile getiriyor Ağıralioğlu.

İyi Parti belki bir iç muhalefetten kurtulmuş gibi  gözükse de bunun dip dalgası ve sandığa yansıması bu partiye olumsuz yansıyacaktır. 

Ağıralioğlu’nun bu seçimlerdeki söylemleri,  seçimlerin zemininin milli meselelere kaymasını sağlayacak ve Erdoğan’ı kaybettirme pahasına ülkeyi karanlık bir döneme çekmeye çalışan çevrelerin kaybetmesine sebep olabilecektir.

Ağıralioğlu, bu saatten sonra ilkeli, onurlu ve ülkesine karşı duyarlı siyasetin sembolü ve öncüsüdür. Kazanılma ihtimali yüksek bir seçimin başta yeniden milletvekili seçilmesi olmak üzere sunacağı sayısız nimet ve imkânları elinin tersiyle iten bir irade ve dik duruş aynı hassasiyeti paylaşan milyonların yüreğine su serpmiştir.

14 Mayıs seçimlerinde millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kaybetmesi halinde bugün bu masanın etrafında oturan tüm liderlerin siyasi hayatı bitecek ve Yavuz Ağıralioğlu’nun yıldızı parlayacak ve kendisi için yeni bir dönem başlayacaktır.

Bunun için de Ağıralioğlu’nun mecliste olması,  Ak Parti ya da MHP’nin kendisini aday göstermesi  gerekir. MHP’yi bilmeyiz ama Yavuz Ağıralioğlu, Ak Parti’den milletvekili olmayı düşünen isimlerin yüzde 90’nından daha kalibreli, daha ilkeli ve seçimlerde partisine yüzde 3-4 puan oy kazandırabilecek yüksel profilli bir isim.