Ağır Hasarlı Binalarınızı Yıkmayın

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ'da da birçok bina ağır hasar aldı. Kontrolleri yapılarak hasarsız ve ağır hasar denilen Binaların şimdiki durumunun ön hasar tespiti olduğu ve ikinci kontrollerin ardından binaların durumunun kesinleşeceği bildirildi. Ön hasar tespiti ile yıkılan binalardan vatandaşlar hak sahipliği elde edemeyecek.

Ağır Hasarlı Binalarınızı Yıkmayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da da birçok bina ağır hasar aldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Elazığ İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları sisteme işlenmeye başladı.

Yapılan çalışmaların ön hasar tespiti olduğu ve ikinci bir kontrolün ardından netleşeceği bildirildi.

HAK SAHİPLİĞİNİZ GİDEBİLİR

Kontrolleri yapılarak hasarsız ve ağır hasar olarak kabul edilen binaların şimdiki durumunun ön hasar tespiti olduğu ve ikinci kontrollerin ardından binaların durumunun kesinleşeceği bildirildi.

 Ön hasar tespiti ile binalarını yıktıran vatandaşların hak sahipliği de yanacak.

Elazığ’da bazı yıkım firmalarının vatandaşların evlerine giderek ağır hasarlı binalarını yıkmak için anlaşmak istediği öğrenildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Elazığ İl Müdürlüğü ise kesin yıkım belgesi almadan binaların yıkılmaması çağrısında bulundu.

AĞIR HASARLI BİNALARDA OTURMAYIN

Öte yandan evlerinde hasar olduğunu düşünen vatandaşlarında binalarının durumları netleşmeden evlerine girmemeleri istendi.