AĞIN'I TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Ağın İlçesi Belediye Başkanı Ali Uslu, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,'' Milli Emlak'a ait birkaç tane yer var bizim tespit ettiğimiz. Oraların tescilini belediyemize yapabilirsek Macera adası, mesire alanları ve tekne turları yapmayı planlıyoruz. Kısacası Ağın'ı turizme kazandırmak istiyoruz.'' dedi

AĞIN'I TURİZME KAZANDIRACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Ağın İlçesi Belediye Başkanı Ali Uslu, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Uslu, ’’Ağın ilçemizde kendi personellerimiz ile binalarımızı ve müştemelatlarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda da ilçe halkımızın yaşamını sürdüreceği çalışmalarımız ile devam ediyoruz.’’ diye konuştu.

AĞIN ÇOK GÖÇ VERDİ

Başkan Uslu, ’’Ağın ilçemiz 1974 yılında Keban Baraj gölünün yapılması ile mevcut bir karamağara köprümüz vardı sular altında kaldı.Sular altında kalınca 1974’ten köprümüz yapılana kadar feribot ile ulaşım sağlandı.Yani kırk yıl il ve ilçelerin ulaşımı sağlanamadı.Bundan dolayı da çok göç verdi Ağın ilçemiz.’’ dedi.

 

ULAŞIM KOLAYLAŞTI AMA NÜFUSUMUZ ARTMADI

Ali Uslu:’’Köprü yapıldıktan sonra sosyal aktivite ve olanaksızlıklardan dolayı bu defa da devlet memurlarımız,köprü yapıldı biz Elazığ’da ikamet edebiliriz diyerek günü birlik gidip gelmeler başladı bu defa.Yani köprü yapıldıktan sonra da nüfusumuz da bir artış olmadı.Ulaşım kolaylaştı ama nüfusumuz artmadı.’’diye ifade etti.

 

TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI NÜFUSU AĞIN’DA

İlçe de yapılan araştırmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Uslu,’’TÜİK’in araştırmalarına göre  Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip ilçesiyiz.Yani şuandaki nüfusumuz 1690,1464 ise seçmenimiz var.Hep yaşlı nüfusumuz var.Bizlerin yapacağı ilk şey Ağın’ı turizme açmak.Çünkü Ağın’ın yapısını bozmadan çalışma yapacağız.’’diye konuştu.

MACERA ADASI, MESİRE ALANLARI VE TEKNE TURLARI YAPMAYI PLANLIYORUZ

Ali Uslu,’’Şuan Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyorum.Milli Emlak’a ait birkaç tane yer var bizim tespit ettiğimiz.Oraların tescilini belediyemize yapabilirsek işte Macera adası,mesire alanları ve tekne turları yapmayı planlıyoruz.En az iki tane tekne almamız lazım.Bizim bu bölge de bu zaman kadar da bir eksikliktir.Keban baraj gölünde böyle bir tekne yok.Pertek ilçesinde var.’’dedi.

PERTEĞE VE ÇEMİŞGEZEK’E 2 MİLYON LİRALIK GEZİ TEKNESİ HİBE EDİLİRKEN, AĞIN’A NİYE HİBE EDİLMEDİ?

Başkan Uslu,’’Perteğe ve Çemişgezek’e 2 Milyon liralık gezi teknesi hibe edilirken,Ağın’a niye hibe edilmedi?Niye takip edilmedi.Bu saatten sonra bizler Ağın’ı nasıl canlandırırız,bunun mücadelesi içindeyiz.Kısacası Ağın’ı turizme açacağız.’’dedi.

 

DONANMA GEMİSİNİN BAKIMI VE ONARIMI YAPILACAK

Başkan Uslu,ayrıca Elazığ’ın Ağın ilçesine 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hibe edilen ve son 5 yıldır da atıl durumda olan Donanma Gemisi’nin yeniden bakım ve onarımı yapılması için çalışmaların başladığını ifade etti.

 

5 YILDIR ATIL DURUMDA BEKLİYOR

Donanma Gemisinin hibe olarak Ağın’a getirildiğini ifade eden Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, ’’Donanma gemisi 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ağın’a hibe edilmiştir.2006 yılında mevcut belediye başkanı tarafından mermer ocağına  kiraya verilmiş.Daha sonra hiç kimse sahip çıkmamış.2014 yılında mevcut belediye başkanı seçimi kaybedince,kimsenin de umrunda olmamış.Kiralayan firma da   Dürümlü köyüne ,geminin kaptanının  o köylü olmasından dolayı gemiyi kıyıya bağlamış.Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda duruyor.’’ diye ifade etti.

 

AĞIN’A YÜZEN LOKANTA YAPABİLİRİZ

Donanma gemisini bakım ve onarımı yaptıktan sonra Turizme kazandırmak istediklerini ifade eden Uslu,’’Gemiyi kayıklar ile aldık.Şimdi bir ARGE çalışması yapacağız.Maliyetini hesaplayacağız.Turizme kazandırmamız lazım.Eğer yapabilirsek tekne gezisi olarak düşünüyoruz.Gemiyi ayağa kaldıramazsak motoru felan olmadan yüzen lokanta yapmayı planlıyoruz.’’şeklinde konuştu.