Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice'ye Açılacak Noterliklerin Sıralaması Belli Oldu

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerine noterliklerin açılacağı bilgisini duyurmuştu.

Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice'ye Açılacak Noterliklerin Sıralaması Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Ağın, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerine noterliklerin sıralaması belli oldu.

Noterlik bulunmayan 78 ilçeye açılacak noterlik kapsamında Arıcak 6., Sivrice 16., Alacakaya 34., Ağın 67. Sırada yer aldı.

Resmi Gazetede yayımlanan kararda, “Noterlik bulunmayan 78 ilçemize Bakanlığımızın 17.06.2022 tarih ve 8571/18824 sayılı işlemi ile üçüncü sınıf noterlikler ihdas edilmiştir. 2022 yılı için gayrisafi gelirleri 200.000,00. TL tahmin edilen ve aşağıda isimleri yazılı bulunan söz konusu muhdes üçüncü sınıf noterlikler münhaldir. 1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf noterlerden ve noterlik belgesi sahiplerinden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığımıza www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin atanma isteğinden vazgeçmeleri halinde de yine vazgeçme talepleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde aynı elektronik ortamdan Bakanlığımıza iletilmesi kaydıyla atama işleminde değerlendirilecek, aksi takdirde vazgeçme talepleri dikkate alınmayacaktır. Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamdan alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır. Başvuruda bulunan ve belge numarası 10.000’in altında olan belge sahiplerinin başvurularına Noterlik Kanununun 23 üncü maddesi gereğince sağlık raporu, mal bildirimi, kayıtlı olunan barodan ve/veya çalışılan kurumdan hakkında soruşturma ya da disiplin cezası olup olmadığına ilişkin belge ile 7’nci maddesinin 6,7,8,9,10 ve 11 inci bentlerindeki yasakların kendisinde bulunmadığına dair beyannameyi elektronik ortamda eklemeleri gerekmektedir. Eksik belgelerini ilan tarihinden itibaren bir ay içinde tamamlamayan belge sahiplerinin istemi dikkate alınmayacaktır. Sözü edilen muhdes üçüncü sınıf noterliklere yapılacak atamalarda sıralama, nüfus yoğunluğu esas alınarak belirlenmiştir. Buna ilişkin sıralama aşağıdaki şekildedir” denildi.