AGD'nin Mekke Duyarlılığı

21 Aralık yılın son günü olmakla birlikte şehirlerin anası kabul edilen Mekke'nin de fetih yıldönümü. 

AGD'nin Mekke Duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peygamber efendimizin yüksek siyasi ve askeri dehasıyla kan dökülmeden fethedilen ve İslami devlete giden yolda önemli bir kilometre taşı olan Mekke’nin fethi, yaklaşık 40 yıldan beri MGV ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından aralıksız kutlanıyor.

Yılın son günü ülkemizdeki bir çok il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanan Mekke’nin fethi,  ilimizde de yoğun bir katılımla Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla kutlandı.

Gençlerin hazırladıkları tiyatro gösterileri, şiirler, ezgiler ve marşlarla,  insanımızda son yıllarda epeyce aşınan cihat ve gayret ruhu canlı tutulmaya çalışıldı.

Müslümanların iktidarlarla birlikte elde ettikleri makam, mevki, zenginlik ve konfor anlayışı ne yazık ki bu camiadaki birçok değerin de törpülenmesine ve hatta yok olmasına sebep oldu.

Tüm zorluklara ve kıt imkânlara rağmen yeni nesillere değerlerimizi tanıtan ve bunları canlı tutmaya çalışan Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Gençlik Vakfı yöneticilerinin ilk günkü samimiyet, heyecan ve dava bilinciyle etkinlikleri  devam ettirmesi,  tarihe kaydedilmesi gereken önemli bir fedakârlık, samimiyet  ve duyarlılık örneğidir.

Teşekkürler AGD, teşekkürler MGV.