AĞAR: 'SOYLU, HDP'YE HAK ETTİĞİ CEVABI VERDİ'

Erol KARA/Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, HDP'nin artık kendine çeki düzen vermesi gerektiğini hatırlatarak,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'de bakanlığının bütçesi hakkında bilgi verirken HDP' lilerin sözlü saldırıya uğramasıyla gereken cevabı verdiğini söyledi.

AĞAR: 'SOYLU, HDP'YE HAK ETTİĞİ CEVABI VERDİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tolga Ağar, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’e ABD’nin yaptırım uygulamasının da komedi olduğuna vurgu yaparak,” İsmail Demir’e yapılan yanlışın en kısa zamanda gözden geçirilip değişeceğini biliyorum.” dedi. 

 

HDP’nin TBMM’de MECLİS TV’nin yayında olmadığı saatte TSK’ya karşı suçlamalarda bulunduğunu belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mücadelenin içinde birebir olduğu için bu tarz fütursuz suçlamalara karşı ciddi bir enerji birikimi ile cevap verdi diye konuştu. 

 

Ağar,“Bizler Milletvekili olarak her zaman diyaloğa açık olmamız gerekiyor. Ancak suçlamalar yerini iftiraya bırakınca bizlerde bu tarz şeylere münasip dille cevap vermeye çalışıyoruz” dedi. 

Ağar, ”İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mücadelenin içinde birebir olduğu için bu tarz fütursuz suçlamalara karşı ciddi bir enerji birikimi vardı.  Sayın Soylu, gayet normal bir şekilde başladı ancak suçlamalar devam ederken Bakan Soylu yine kendi projelerini anlattı. HDP’lilerin daha ileri giderek ağza alınmayacak sözleri üzerine Soylu sert sözlerle cevabını verdi. Artık HDP’nin kendine çeki düzen vermesi gerekir ve siyaset dilini yeniden gözden geçirmesi gerekir. Terör örgütleri ile arasına mesafe koyup meşru siyaset ortamında Türkiye’de düşüncelerini ortaya koymalarını tavsiye ederim.” dedi. 

  

ABD KİBİRLİ BİR TUTUM İÇİNDE 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar,ABD’nin Savurma Sanayi Başkanı İsmail Demir’e karşı yaptırım uygulamasının anlamsız olduğuna dikkat çekerek,  İsmail Demir e yapılan yanlışın en kısa zamanda gözden geçirilip değişeceğini biliyorum dedi. 

 

Ağar,”Şunu herkes iyi bilmeli ki Türkiye zor bir müttefiktir ve sağlam müttefiktir.  Her zaman her şeye evet diyecek, boyun eğecek bir millet değildir. Biz kendi haklarımızı uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıyoruz. ES 400 konusunda verdikleri yaptırımlar kendi müttefikleri ile paylaşmamış olduğu teknolojileri kendi müttefiklerini aslında onları da korumak için yapmış olduğu bir satın almadır. ABD’nin yaptığı gereksiz bir olaydır.  ABD’nin yaptığı kibirli yasasıdır. Olmayacak bir yasadır hele müttefiklere karşı lafı bile edilmeyecek bir yasadır.  

ABD bunu bilmeli ki Türkiye burada kale gibi kamu düzenini sağlamak için bir devlettir. Türkiye’yi ortadan kaldırdığın zaman Ortadoğu’nun sıkıntılarını Yunanistan ile mi karşılayacaklar. Türkiye her zaman müttefiklerinin yanında olmuş doğru ve namuslu bir ülkedir. Anamızın ak sütü gibi helal olan kazanımlarımızı ellerimizden almaya çalışmak en ufak tabirle hayalcilik olur.  Cumhurbaşkanımız varken eskisi gibi Türkiye’ye yaptırım yapmak hiç kimseye en ufak bir faydası olamaz. “dedi. 

 

İsmail Demir Türkiye için çok önemli ve değerli olduğuna işaret eden Tolga Ağar,“İsmail Demir kendini çok iyi yetiştirmiş bir uçak mühendisidir. Cumhurbaşkanımızın hedeflediği Türklerden biri olup yurtdışından Türkiye’ye onu getirmiştir.  İsmail Demir’in ne varlığı var ki yaptırım uygulansın. Hiçbir mantığı olmayan müttefikliği belli olmayan müttefiklik ruhunu bozan zarar veren yaptırımlardır.  İsmail Demir’e yapılan yanlışın en kısa zamanda gözden geçirilip değişeceğini biliyorum “ diye konuştu.