Ağar: Elazığ'da Yurt Sayısında Ciddi Artış Yaşandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Elazığ'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurdu sayısının 7'ye yükseldiğini öğrenci kapasitesinin ise 10 Binin üzerine çıktığını açıkladı.

Ağar: Elazığ'da Yurt Sayısında Ciddi Artış Yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Ağar yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde AK Parti Hükümetinin her alanda olduğu gibi Gençlik ve Spor alanlarında da önemli hizmetlere ve yatırımlara imza attığını kaydetti.
AK Parti’nin gençlere büyük önem verdiğini aktaran Ağar, özellikle üniversite öğrencilerinin konaklama sıkıntısı yaşamaması adına gereken her türlü çalışmanın yapıldığını vurguladı.
Elazığ’da son 20 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurt sayısında ve yatak kapasitesinde ciddi bir artış yaşandığını belirten Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Elazığımızda 2002 yılında 2 olan yurt sayısı 2022 yılında 7’ye yükselmiştir. 2002 yılında 3 Bin 793 olan yurt kapasitesi ise 10 Bin 60 olmuştur. İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı İzzetpaşa Öğrenci Yurdu Bin 218, Fırat Öğrenci Yurdu 692, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu 2 Bin 812, Harput Öğrenci Yurdu Bin 484, Ömer Bilginoğlu Yurdu 894, Sare Ana Yurdu Bin 210, Fethi Sekin Öğrenci Yurdu ise Bin 750 öğrenci kapasitesine sahiptir.” İfadelerini kullandı.
Yapılan dev yatırımlarla Elazığ’da öğrencilerin konaklama imkanına rahatlıkla kavuştuğunu belirten Milletvekili Ağar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İlimize yapılan öğrenci yurtları, gençlerimize daha rahat ve konforlu bir gelecek sunmuştur. Bu vesile ile Elazığımıza yapılan yatırımlardan ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı ve şükranlarımızı sunarız” dedi.