Afet Bölgesi İlan Edilen Elazığ, KGF Desteklerine Neden Dahil Edilmedi?

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde yaraların sarılması için verilen destekler devam ediyor.

Afet Bölgesi İlan Edilen Elazığ, KGF Desteklerine Neden Dahil Edilmedi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda afetten etikilenen illerde ekonomik olarak yaralarının sarılması için Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin 250 milyar liradan 350 milyar liraya çıkarıldığı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklandı.
Erdoğan konuyla ilgili olarak: "Yıkımın yaşandığı bölgedeki 152 belediyemizin İller Bankasına olan kredi ödemelerini 3 ay erteledik.

Depremin ülke genelindeki ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisini önlemek amacıyla 250 milyarlık Kredi Garanti Fonu paketini 350 milyar liraya yükselttik" ifadelerini kullanmıştı.

AFET BÖLGESİNE 20 MİLYARLIK DESTEK

Açıklanan bilgilere göre KGF tarafından 6 şubat depremleri nedeniyle verilecek destekler belli oldu. Bu kapsamda 10 milyar lira işletme giderleri destek paketi ve 10 milyar lira yatırım destek pakedi olmak üzere deprem bölgelerine 20 milyar liralık bir destek verilecek.

ELAZIĞ AFET BÖLGESİNDE OLMASINA RAĞMEN KAPSAMA ALINMADI

Ancak açıklanan KGF desteklerinde Elazığ'ın yer almadığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afetten etkilenen illerin tamamında bu desteğin sağlanacağını belirtmesine rağmen afetten ciddi bir şekilde etkilenen ve binlarce binanın için ağır hasarlı olduğu yüzlerce esnafın ve işletmenin iş akışının bozulduğu Elazığ'da karar tepkiyle karşılandı. 
İşte o karar:

Afet Bölgesi İlan Edilen Elazığ, KGF Desteklerine Neden Dahil Edilmedi?