AFAD, Kendi Ödeneğinin Peşine Düşsün

İl Genel Meclisindeki tartışmaları önemsiyor ve doğru buluyoruz. Her ne kadar cumhur ittifakı ortağı olsalar da Ak Parti ve MHP'li meclis üyeleri arasında seviyeli tartışmalar ve mantıklı muhalefet yapılıyor.

AFAD, Kendi Ödeneğinin Peşine Düşsün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl genel Meclisi gündemine gelen ve kurumun bütçesinden AFAD’a ödenek aktarılması yönündeki muhalefet, doğru ve yerinde bir muhalefet.

Ülkemizde en önemli bütçeye sahip ve depremde bağışlanan oldukça yüksek meblağlara rağmen AFAD’ın ilimiz bütçesinden de pay talep etmesi çok doğru bir yaklaşım değil.

AFAD, Elazığ Valiliği aracılığı ile İl Genel Meclisi’nden talep ettiği ödeneği, kendi genel merkezi ve bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığından istemeli, bunun peşine düşmeli ve koparmalıydı.

İki önemli deprem görmüş ve 39 can vermiş bir şehrin AFAD Kurumu ve onun yetkilileri, bırak kendi ihtiyacı, diğer kurumların da kullanabileceği ödenekleri şehre taşımalı ve getirmeliydi.

İl Genel Meclisi söz konusu halkımız ve yaşadığı mağduriyetler olunca AFAD’ın ödenek talebini kabul etti ama burada asıl eksiklik ve hata, AFAD yetkililerinin ödenek almak ve bağış hesaplarından şehrimize aktarmak noktasındaki etkisiz duruşları ve gayretsizlikleridir.