AFAD'dan Korkutucu Açıklama, Bu İlden 31 Tane Aktif Fay Hattı Geçiyor!

Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgelerinden Afyonkarahisar'da bulunan 31 aktif fay hattı, AFAD yetkilisi Mehmet Buldan tarafından yapılan açıklamayla yeniden gündeme geldi.

AFAD'dan Korkutucu Açıklama, Bu İlden 31 Tane Aktif Fay Hattı Geçiyor!

Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgelerinden Afyonkarahisar'da bulunan 31 aktif fay hattı, AFAD yetkilisi Mehmet Buldan tarafından yapılan açıklamayla gündeme geldi. Buldan, Türkiye'nin karmaşık jeolojik yapısı ve coğrafi konumu nedeniyle deprem tehlikesi altında olduğunu belirtti. Özellikle Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer aldığımızı hatırlatan Buldan, bu bölgedeki depremlerin sıklıkla yaşandığını ve büyük hasarlara yol açabileceğini vurguladı.

Dinar ilçesinde 28 yıl önce yaşanan ve 94 kişinin ölümüne, 250 kişinin yaralanmasına neden olan büyük depremin yıldönümünde yapılan açıklamada, hayatını kaybedenler anıldı ve yaralılara şifa dilekleri iletilerek geçmiş olsun denildi. Ayrıca, Türkiye'nin karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumu nedeniyle birçok aktif fay hattına sahip olduğu vurgulanarak, bu fay hatlarının 31'inin Afyonkarahisar ilinde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

FAYLARIN 31'İ DE AYNI İLDE

"Ülkemizin, karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunmaktadır" diyen Buldan, "Bu fayların 31’i de Afyonkarahisar ilimizde bulunmaktadır. Devletimiz tarafından ülke genelinde, afetlere ve özellikle de depremlere karşı gerçekleştirilmeye çalışılan zihinsel ve yapısal dönüşüme dahil olarak tedbirli bir il olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.