AFAD'dan Deprem Yardımları Hakkında Önemli Duyuru

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği başvurularının başladığını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

AFAD'dan Deprem Yardımları Hakkında Önemli Duyuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD Tarafından açıklamada şu bilgilere verildi:

  • Afetzedelerin 10.000 TL karşılıksız acil yârdim ödemelerini alabilmeleri için başvuru veya banka hesabına gerek yoktur. e-Devlet sorgulamasında evlerine ait yıkık/acil yıkılacak/ağır, orta, az hasarlı hasar tespiti kaydını görebilenler, desteklerini Ziraat Bankası’ndan alabileceklerdir.
  • Evleri yıkık/acil yıkılacak/ağır, orta hasarlı olarak tespit edilen tüm afetzedeler,15.000TL taşınma desteğini e-Devlet'ten kontrol ettikten veya SMS ulaştıktan sonra Ziraat Bankası’ndan alabilirler.
  • Evleri yıkık/acil yıkılacak/ağır, orta hasarlı, kiraya çıkacak ev sahibi afetzedelere 1 yıl boyunca aylık 5.000 TL, kiracı afetzedelere ise aylık 2.000 TL kira yardımı yapılacaktır. Yardımlar için e-Devlet'ten başvurular alınmaktadır.
  • Konteyner kentlerde oturmayı tercih eden afetzedelere sadece 15.000 TL taşınma yardımı yapılacak olup kira yardımı yapılmayacaktır.