'Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet' Toplantıları Devam Etti

Kuyulu köyü ile start alan 'Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet' toplantıları Baskil, Ağın ve Keban ilçelerine bağlı köylerle devam etti.

'Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet' Toplantıları Devam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuyulu Köyü ile start alan “Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet” toplantıları Baskil’e bağlı Doğancık köyü,  Ağın’a bağlı saraycık köyü ve Keban sağdıçlar köyü ile devam etti.

MHP MYK Üyesi Alper Erdem, MYK Üyesi Eyüp Gönültaş ve MDK Üyesi Özmen Alp Giray Erdemir’in ilk durağı Doğancık köyü oldu. MHP heyetine Belediye ve İl Genel meclis üyeleri de eşlik etti.

DÜZENLİ: BİZİ ŞEREFLENDİREN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

MHP Belediye Meclis Üyesi Burak Düzenli sorunların çözümü noktasında şehre gelen heyete teşekkür ederek, “Liderimizin emirleri ve direktifleri doğrultusunda hedef 2023 Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet programına hepiniz hoş geldiniz şerefler getirdiniz. Bu program kapsamında şehrimizde dün başlatılan ve bugün Doğancık’ta siz değerli hemşehrilerimizle birlikte olma münasebeti ve sizleri dinleme, buradaki sıkıntılarınızla hemhal olma adına burada bizi onurlandıran, şereflendiren Genel Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.

BEYDÜZ: SU SIKINTIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

Doğancık Köyü Muhtarı Salim Beydüz yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, “Bizim Doğancık Köyümüzde biraz sıkıntılarımız var. Bunları belirtmek istiyorum. Köyümüzün etrafının parke olmasını ve çevre düzenlemesi için bize yardımcı olmanızı talep ediyoruz. Doğancık köyünde isteklerimizden biri su sıkıntımızın çözülmesi. Bizim bir suyumuz var. Ama o su yeterli değil. Bir pompamız var çok elektrik yaktığı için kullanamıyoruz ve bunun güneş paneline çevrilmesini istiyoruz. Köyümüzde konaklama yerimiz yok. Camimizin ve konaklama yerimizin yapılmasını istiyoruz. Bunlar yapılsa köyümüz çok güzel olur.” diye konuştu.

ASLAN: MUHTARIMIZA BU KONUDA DESTEK OLACAĞIZ

MHP İl Genel Meclis Üyesi Raif Aslan’da köyün sıkıntılarını dile getiren muhtar Beydüz’e cevap vererek gerekli desteği vereceklerini söyleyerek, “Biz İl Özel İdaresi olarak muhtarımızın dediği problemlere elimizden geldiği kadarıyla destek oluyoruz. Muhtarımın da söylediği problemlerle alakalı bize verdiği dilekçeleri getirirse biz muhtarımıza bu konuda destek olacağız. Süreklide oluyoruz. Burada muhtarlarımızda var biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

KARAKOL: ENERJİ NAKİL HATLARIMIZIN ACİL DEĞİŞMESİ LAZIM

Baskil Odabaşı Mahallesi Muhtarı Alaattin Karakol Odabaşı Sulama Gölet’inden faydalanamadıklarını söyleyerek, “Çok büyük bir umutla beklemiştik. 2 yılda tamamlanacaktı. Ama maalesef üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen gölet tamamlandı fakat su kaçırıyor. Şu anda atıl durumda. Bir de elektriklerle ilgili bir sıkıntımız var. Enerji nakil hatlarımızın acil değişmesi lazım.” açıklamalarında bulundu.

Cumhur ittifakının yaptıklarını anlatan MHP MYK üyesi Eyüp Gönültaş muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.  

ERTAŞ: GÖÇ VERMEDİK GENÇLERİMİZ BURADALAR

Saraycık Köyü Muhtarı Mehmet Ertaş, “Köylümüz çiftçilikle geçinen bir köylü. Baraj önümüzde ama sulama suyunu kullanamıyoruz. 2004’ten beri bu muhtarlık işini icra ediyorum. Ama müracaatlarla suyu yukarı atıp ta araziyi sulamada kullanamıyoruz. 30 bin dönüm araziyi her yıl kullanıp ekip biçiyoruz. Gençlerimiz buradalar. Göç vermedik. Burada yağımızda kavruluyoruz ama bize bu imkanı sağlayın.” dedi.

İKİNCİ: BİR SULAMA PROJESİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ

Keban - Ağın Ziraat Odası Başkanı Ebubekir İkinci de en büyük sorunun sulama olduğunu belirterek, “Çok büyük bir zirai alanımız var. Sulama bakımından perişan oluyoruz. Bir sulama projesinin yapılmasını istiyoruz” diye kaydetti.

ERDEM: GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPACAĞIZ

Elazığlı MHP Merkez yürütme kurulu üyesi Alper Erdem sorunların çözümü için notlarını aldıklarını ve gerekli yerlere ileteceklerini söyleyerek, “Bizler burada büyük problemlerimizi, sıkıntılarımızı Ankara’da çözmek için notlarımızı altık. Burada en büyük sıkıntılardan bir tanesi göletimizin olmaması. Bununla ilgili genel müdürlüğümüzle görüşmelerimizi yapacağız. Bununla alakalı hususlar şu anda İl Özel İdaresinde yapılacak işler.” dedi.

HEYETİN SON DURAĞI SAĞDIÇLAR KÖYÜ OLDU

Talep ve sorunların dinlendiği “Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet” toplantılarında hedef 2023 seçimleriydi.

Sağdıçlar Köy Muhtarı Halis Turgut MHP heyeti ve katılımcılara teşekkür etti.

Keban Eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik milliyetçi hareket partisi sözünün sahibidir, diyerek 2023 seçimlerini sıradan bir seçim olarak görmeyin çağrısı yaptı.

'Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet' Toplantıları Devam Etti
'Adım Adım 2023: Köyüm Benim Sohbet' Toplantıları Devam Etti