Adaylar da Kararsız

Haziran 2023 seçimleri öncesi kararsız seçmenlerin oranı yüzde 25 gibi ciddi bir orana yükselirken, milletvekili olmayı düşünen isimlerde de aynı kararsızlık yaşanıyor.

Adaylar da Kararsız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Haziran 2023 seçimlerine 7 aydan daha az bir süre kala siyaset kulislerindeki hareketsizlik dikkatlerden kaçmıyor.

Parti genel merkezleri ve il teşkilatları tüm birimleriyle seçimlere yönelik çalışmalarını yürütürken, milletvekili adaylığı düşünen isimlerin sahaya çıkmaması, hem siyasi belirsizlikle hem de hangi partiden aday olma konusunda karar vermedikleriyle izah ediliyor.

Adaylar da Kararsız

ESKİ SEÇİMLERİN HEYECANI YOK

Geçmiş tüm seçimlerde illerdeki siyasi hareketlilik ve adaylık düşünen isimlerin kulis ve siyasi çalışmalarıyla bir yıl öncesinden başlayan seçim heyecanı ve adaylık yarışı, 2023 seçimlerinde yaşanacak gibi gözükmüyor.

Seçimlere yedi ay, resmi YSK süreçleri ve itiraz süreleri de düşünülürse beş ay gibi bir süre kalmasına rağmen milletvekili adaylığı düşünen isimler hala sahaya inmiş değil.

ADAYLAR KARARSIZ 

2023 seçimlerinde aday olmayı düşünen ve geçmişte Ak Parti’de siyaset yapan ya da aday adayı olan birçok isim, hangi partiden aday olacağına dair ciddi bir kararsızlık yaşıyor.
Bu durum diğer partiler için de geçerli. Geçmişte farklı partilerde siyaset yapan isimlerin, çok farklı partilerde adaylık düşündüğü de biliniyor.

Adaylar da KararsızPARTİLER, OY POTANSİYELİ OLAN ADAYLARIN PEŞİNDE

Seçimlerde en iyi sonucu almak hedefine kilitlenen siyasi partiler, en yüksek oyu alacak isimlere tekliflerini götürüyorlar.

Genellikle Parti Genel Merkezlerinden etkili yöneticilerin bizzat arayıp görüştüğü ve listeye girme sözü verdiği isimlerin, şehrin siyasi dengelerini etkileyecek ve ciddi bir oy kayması yaşatacak özelliklere sahip isimlerden seçilmesi dikkatlerden kaçmıyor.

“ARAMIZDA KALSIN”

Parti üst düzey yetkililerinin arayarak milletvekili adaylığını teklif ettikleri isimlere, kendisiyle yaptıkları görüşmelerin şimdilik saklı kalması şartını getirip, günü ve zamanı geldiğinde bunu kendilerinin açıklayacaklarını dedikleri de ifade ediliyor.

Adaylar da Kararsız

SONUCU KESTİRİLEMEYEN BİR SEÇİM 

Hangi partiden milletvekili olacağı konusunda kararsız olan isimlerin bundaki en önemli gerekçeleri, seçimin sonucunu kestirememeleri.

Enflasyondan kaynaklı problemler, hayat pahalılığı, tabanı küstüren ve uzaklaştıran siyasetçiler ile listenin genel merkezlerden dayatılması konusunda tepkisini sandıkta ortaya koyacak seçmenin nasıl bir tavır alacağını kestiremeyen milletvekili aday adaylarının kararsız kalmasının en önemli sebepleri arasında bu sebepler gösteriliyor.