Adayımız Kim Olsun?

Millet İttifakı, 2023 seçimlerine kısa bir süre kala iller için özel çalışma başlattı. Elazığ dahil bütün illerde halka Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorulacak.

Adayımız Kim Olsun?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bölgesel anketlerle halkın nabzını tutacak. 

Öncelik,  oy alınamayan ve milletvekili çıkarılamayan illere verilecek. Bu kapsamda Doğu ve Güneydoğu illerinde özel bir çalışma yapılacak. Anket dışında o illerde görevli genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin hazırladığı raporlar da genel merkezlerde değerlendirilecek.

Adayımız Kim Olsun?

KİMİ ADAY GÖRMEK İSTERSİNİZ?  

Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkacak isimler ankette seçmene sorulacak. Sonuçlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sunulacak. Akşener, illerde yapılacak anket sonuçlarına göre karar alınmasından yana.

GENÇ NÜFUS İÇİN BEKLENTİ ANKETİ

İlk kez oy kullanacak olanlar ve üniversite öğrencileri gibi toplumun en genç nüfusu için de beklentiler anketi düzenlenecek. Halkın parlamenter sisteme bakış açısı anketlerle değerlendirilecek. Ayrıca illerde milletvekili olarak kimi görmek istiyorsunuz soruları da sorulacak. 

GENEL MERKEZDEN EKİPLER HALKI DİNLEYECEK 

Millet İttifakı tarafından özel bir ekip kurularak illere gönderilecek. Elazığ dahil bütün illerde ekipler, halkın sesine kulak verecek, beklentileri soracak. İllerde yaşanan sorunlar rapor haline getirilerek, 6’lı masaya gönderilecek. Raporda illerde “milletvekili olarak kimi görmek istersiniz?” sorusuna verilen cevaplar da yer alacak. 

Adayımız Kim Olsun?

AKŞENER ÖN SEÇİME SICAK BAKIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim alanlarında vatandaşlar ile bir araya gelirken kurmayları da boş durmayacak. Milletvekili adaylarının nasıl belirleneceğine ilişkin seçenekler masaya yatırılacak.

İyi Parti masasında yer alan o formüllerden biri adayların ön seçimle belirlenmesi. Parti kurmaylarının Akşener'e, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesine yönelik teklifte bulunduğu öğrenildi. Akşener'in de ön seçime sıcak baktığı belirtiliyor.

ELAZIĞ’DA ÖN SEÇİM Mİ YAPILACAK?

İyi Parti masasında yer alan formüllerden biri adayların ön seçimle belirlenmesi. Bu kapsamda Elazığ’da İyi Parti listesinde yer alacak milletvekili adayları için bir ön seçim yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Genel Başkan Meral Akşener’in milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesine sıcak bakması, milletvekilliği için ön seçim yapılacak söylemlerini güçlendiriyor. 

Adayımız Kim Olsun?

CHP'DEN "ADAY KİM OLSUN?" ANKETİ

CHP'li kurmaylardan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan eden açıklamalar olmasına rağmen ziyaret edilen illerde Cumhurbaşkanı adayı için anket çalışmaları yapılarak halkın nabzı da tutulacak. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada “Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız ‘Bay Kemal’.” ifadelerini kullanmıştı.

Adaylık konusunda daha önce yapılan anketlerde önde gösterilen belediye başkanları bulunuyordu. Fakat Kılıçdaroğlu ve ekibi bu isimlerin belediye başkanlığına devam etmesinden yana karar aldı. Anketler, önce genel merkeze sunulacak. Ardından 2023’ün Ocak ayında açıklanacağı ifade ediliyor. 

HALKIN SESİNE KULAK VERİLMELİ 

Deprem ve sonrası yaşanan pandemi nedeniyle oldukça zor günler geçiren Elazığ’a önem veren İYİ Parti’nin, delegelerin de teveccühünü almış milletvekili listesiyle seçime girmesi bekleniyor. Her ne kadar bazı İyi Partililer tarafından belirli isimleri öne çıkarmak amacıyla yapıldığı ifade edilip çeşitli iddialar  dile getirilse de geçtiğimiz haftalarda yapılan delege seçimleri de bunun ön habercisi olarak yorumlanıyor.  

HALK İSTEYECEK, PARTİ TEKLİF EDECEK 

Bu nedenle Aralık ayına kadar halkın düşüncelerinin raporlanarak genel merkeze sunulacağı ve İYİ Parti’nin milletvekilliği için halkın gönlünden geçen isimler ile görüşeceği ifade ediliyor. Bununla birlikte özellikle Ak Parti cenahından oy alabilecek isimlerle de görüşmelerini sürdüren İyi Parti Genel Merkezi’nin birçok ilde bu isimlere teklif götürebileceği ifade ediliyor. 

LİSTEYİ GÜRSEL EROL MU YAPACAK?  

CHP’nin ise Elazığ’da milletvekilliği için bir ön seçim yapmayacağı ifade edilmişti.   

Gürsel Erol, Kanal Fırat ve Kanal E ortak canlı yayında Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın sorularını cevaplandırmıştı.  

Milletvekili Erol yaptığı açıklamada 'Elazığ'da ön seçim yok. CHP Elazığ milletvekilliği listesini ben yapacağım' demiş ve Ali Özcan'ın beklentilerini ve Genel Merkeze yönelik çağrılarının artık anlamı kalmadığını da ilan etmişti.

ELAZIĞ’DAN HANGİ İSİM ÇIKAR?
Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının belirleneceği anketten ilimizde hangi ismin çıkacağı merak ediliyor.  CHP tabanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakarken İyi parti tabanı Akşener’in işaret edeceği isme sıcak bakacak. Ve muhtemelen de Akşener’i aday göstermek isteyecek. 
Saadet Partisi tabanı ise Temel Karamollaoğlu’nun aday olması yönünde oy kullanacak. Saadet Partisi’nin tabanı, olası bir aday krizinin çıkması halinde 6’lı masada üyelerin  Karamollaoğlu ismi etrafında buluşacağını düşünürken, masanın diğer partileri bunu bir hayal olarak görüyor.