Adamlar Başarılıymış?

Hangi bürokratla konuşsanız en iyi çalışan kendisi. Hangi kurum yetkilisi ile sohbet etseniz kendilerinden başka bu şehri dert edinen başka kurum yok. Ve yine hangi kurum müdürü ile görüşseniz öyle bir tablo çiziyor ki tüm imkânları ve fırsatları halkın önüne sermişler ve fakat halk bunlarla ilgilenmiyor ve bunlardan istifade etme zahmetinde bulunmuyor.

Adamlar Başarılıymış?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sohbet ve konuşmalardan etkilenen bizim temiz yürekli ve iyi kalpli insanlarımız da bunların doğruluğuna inanıyor ve başlıyor halkı, üreticileri ve yatırımcıları suçlamaya.

Yok, beyler yok. Olay size anlatıldığı gibi değil. Kaldı ki bunu da size her yerde anlatıp onların reklamını yapasınız diye anlatılıyor.  Adamlar bu konuda profesyonel. Adamlar hangi nabza hangi şerbet verilir artık uzmanlaşmışlar. Milletvekillerini ikna eden ve kendi doğrularına ikna eden bürokratlar sizin gibi içinde hiçbir kötülük ve fesatlık bulunmayan, söylenenlere itibar eden insanları mı ikna edemeyecekler?

Keşke bir de olayı karşı taraftan dinleseniz. 

Bazı bürokratların ve görevlilerin vatandaşa, üreticiye ve yatırımcıya nasıl zorluklar çıkardığını dinleseydiniz. Basit bir belge için nasıl kıyametler kopardıklarına şahit olsaydınız. Makamlarında oturup sahada millet ne çekiyor diye asla merak etmediklerini görseydiniz. Ve tek yaptıkları ve hatta en güzel yaptıkları işin medyada boy göstermek olduğunu anlayabilseydiniz.

Eğer bu zatlar ve şahıslar dedikleri gibi olsalardı, şehrin durumu ve konumu böyle mi olurdu? Son söz. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.