Adam, İttifakı da Satmış

Ümit Özdağ'ın, seçim dönemi Kılıçdaroğlu'nu destekleme karşılığında 3 bakanlık ve MİT başkanlığı sözü aldığını açıklaması ortalığı karıştırmakla kalmamış, hemen herkes 'bu adam sallıyor' demişti.

Adam, İttifakı da Satmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak  Kılıçdaroğlu’nu Habertürk’te dinleyince adamın doğru söylediği ortaya çıktı.

Meğer Kılıçdaroğlu, 6’lı masadan ve en yakın çalışma arkadaşları  hatta parti sözcüsü Faik Öztrak’tan bile bu gizli protokolü gizlemiş. Ta ki düne kadar…

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak için bir taraftan Kandil’den gelen destek mesajları, diğer taraftan HDP’nin aleni desteğine sukut edip hatta çanak tutarken, bir yandan da el altından aşırı milliyetçi ve ırkçı söylemleri olan  Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı, yanında iki bakanlık ve MİT Başkanlığı  sözünü vermiş.

Bu halkın neden Kılıçdaroğlu’na güvenmeyip oy vermediğini gördünüz değil mi? Anadolu irfanı öyle bir şey ki aleni olmasa ve saklansa bile insanımız bunu ferasetiyle hissediyor ve kararını veriyor.

Yaşanan bu gizli pazarlık ve protokol,  Millet ittifakı ortağı İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’i de isyan ettirmiş. "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o Ankara'nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi?" diyen Çömez’den sonra yerel seçimlerde kim kime güvenir, yeni bir ittifak yapılır mı bilmiyoruz ama bu son açıklama, Kılıçdaroğlu’nun değişim isteyen rakiplerinin elini oldukça güçlendirecek.