ACİL HEKİM SAYIMIZ YETERSİZ

YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE GÖREVE ATANAN FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. İRFAN KAYGUSUZ, HEM HEKİM HEM DE 150 YATAK KAPASİTELİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNU, BU EKSİKLİKLERİ GİDERMEK AMACIYLA YOĞUN GAYRET SARFETTİKLERİNİ İFADE ETTİ.

 ACİL HEKİM SAYIMIZ YETERSİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğine geçtiğimiz ay atanan Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Prof.Dr. İrfan Kaygusuz, göreve gelir gelmez hastanede gerek idari konularda gerekse fiziki mekân konusunda değişikliklere giderek, adından sıkça söz ettirmişti. 

İŞ GÜCÜ VE HEKİM AÇISINDAN EKSİĞİMİZ VAR

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İrfan Kaygusuz,  Acil serviste hekim ve çalışan sayısının yetersiz olduğunu belirterek, “Maalesef iş gücü açısından ve hekim açısından eksikliğimiz var. Bunu gidermenin yollarını arıyoruz. Hastanenin 150 yataklı bir yoğun bakım ünitesine ihtiyacı var. Bu eksikliğimizi görevde bulunduğum süre içinde gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

 YÜZDE 85 DOLULUK ORANI İLE ÇALIŞIYORUZ

Pandemi döneminde Üniversite hastanesinin ciddi bir yoğun bakım servisi eksikliğini hissettiğini söyleyen Prof.Dr.Kaygusuz,” Hastanemizde mevcutta 44 yataklı erişkin yoğun bakım yatağımız var. Şu an % 85 doluluk oranı ile çalışıyoruz. Vaka sayısı arttığında bu ihtiyacı karşılamakta zorlanacağız. Bence Elazığ’ın en büyük eksikliklerinden biri 100-150 yataklı tek merkezde toplanmış yoğun ünitesi eksikliğidir. Bizim böyle bir yoğun bakım projemiz var. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın destekleriyle inşallah görev süremiz içinde bu eksiklikleri gidereceğiz” dedi.

 

 HASTANEMİZDE YILLARIN BİRİKİMİ FİZİKİ PROBLEMLER VAR

Prof.Dr. İrfan Kaygusuz,“Sağlık sektöründe hijyen çok önemli. Genel olarak hastanemizde yılların kullanılmışlığı ve hizmet vermişliğinden kaynaklı fiziki eksikliklerimiz var. Buraların yenilenmesi gerekir. Bunlar, planlamamız içinde. Pandemi döneminde ziyaretleri yasakladık. Hastalarımızı belli saatlerde sadace tek kişinin ziyaretine izin veriyoruz. Vatandaşlardan talebimiz bu dönemde tek kişi olarak ziyaretlere gelmeleri. Öğretim üyelerimizin özel muayenelerini her gün saat 16’dan sonraya aldık. Bu hem hastanenin yükünü alacak hem de gelen hastaların daha rahat ortamda hizmet almasını amaçladık.”dedi.

 

HEMŞİRELER İÇİN ARAÇ SERVİSİ TAHSİSİ

Hemşirelere üç vardiya sistemini getirdiklerini ifade eden Prof.Dr. İrfan Kaygusuz,“ Hemşirelere üç vardiya sistemini getirdik ki bu halen tartışılıyor. Bunun aslında birçok avantajı var. 775 hemşiremiz var. Onları gündüze yığıp sıkıştırmaktansa daha az yorulmalarını amaçladık.  Biz hemşireler için araç servisi tahsisi yaptık.” dedi.

 

ASİSTANLARIMIZ İLE GECE VE ACİLDE HİZMET VERİYORUZ

Acil serviste hekim sıkıntısının olduğuna işaret eden Prof.Dr.Kaygusuz, ”24 Saat hizmet vermeye çalışıyoruz ama hekim sayımız yetersiz.  Asistanlarla gececi olarak Acilde hizmet vermeye çalışıyoruz ama kesin çözüm değil.  Acil servisimiz güçlü olması lazım. Maalesef iş gücü açısından ve hekim açısından zayıfız.

 

ÇALIŞMAYANIN BİZİMLE İŞİ YOK

Prof.Dr. İrfan Kaygusuz,“Göreve geldiğim ilk günden itibaren gerek atadıklarımıza gerekse önceden atanmışlara, “Çalışan işini yapan başımızın üstünde.  Ancak çalışmayan da bizimle işi yok. Biz çalışanın her zaman arkasındayız.” dedik. Bu söz büyük çalışandan küçük çalışana kadar geçerli” diye konuştu.