'Açık Açık Söyleyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilinenin aksine doğruları kabul, yanlış ve eksikleri ret eden ve her hâlükârda halkın hissiyatına önem veren bir siyasetçi olduğunu, bazı yanlış karar ve adımların, danışmanlar, bakanlar ve milletvekilleri tarafından kendisine doğru bilgi verilmemesi üzerine yaşandığını sık sık bu köşelerden yazıyoruz.

'Açık Açık Söyleyin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En son Sezen Aksu örneğinde olduğu gibi Erdoğan’ın yeri geldiğinde yanlışından dönebilen bir siyasetçi olduğunu da Hakimiyet’e Göre köşesinde defalarca ifade etmiştik. Bu konuda en büyük eksiklik ve yanlışlığın, milletvekillerinin halkın duygu ve düşüncelerini, beklentilerini Erdoğan’a olduğu gibi aktarmadaki ürkeklik, çekingenlik ve gelecek hesabı yaparak neme lazımcılık olduğunu dile getirmiştik.

Bu düşüncemizi bizzat Erdoğan da doğruladı bu konuda milletvekillerine açık çek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle istişare toplantılarını sürdürüyor. Parti Genel Merkezi’ndeki basına kapalı toplantıya yaklaşık 50 milletvekili katıldı. 

Toplantının başında “Her şeyi açık yüreklilikle söyleyin. Biz not alacağız ve bunların takibini yapacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin paylaşımlarını tek tek not aldı. Toplantıda söz alan milletvekilleri de illerindeki sorunları, teşkilatlardan gelen talepleri, bölgelerinin ihtiyaçlarını ve yapılan çalışmaları aktardı.

Erdoğan’ın bu cümleleri de gösteriyor ki sorun, sokağı ve sokağın nabzını zamanında Erdoğan’a taşımayan milletvekillerinde.

Eğer milletvekilleri halkın taleplerini dinler ve Erdoğan’a iletmiş olsalardı, emeklilere bayramda bir ikramiye, taşerona kadro, asgari ücrete dolgun zam, elektrik faturalarında düzenleme, memur ve emekliye ek zam konusunda CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmadan önce adım atılırdı.

Erdoğan’ın bu açıklaması ve milletvekillerinin destek olması, Ak Parti’nin halka dayalı siyaset yapma misyonunu daha da güçlendirecektir. 

Erdoğan konuştu, şimdi sıra milletvekillerinde…