ABDULLAHPAŞA'YA BELEDİYE MODELİ

ABDULLAHPAŞA'YA BELEDİYE MODELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin zayıf halka görüp oldukça tahribat yaptığı yerleşim birimlerinden biri de Abdullahpaşa Mahallesi oldu. 2000 yılı öncesindeki birçok  binalar, batı sitesi, Basın sitesi ve Malatya yoluna paralel olan tüm binalar ciddi hasar gördü ve yıkım kararı verildi.

Şehir genelinde olduğu gibi TOKİ bu alanda da proje geliştirdi ve geçmişte bu binalar tarafından kullanılan ancak mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan alanları da proje alanına katarak yeni konutların yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik  Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde mahalle halkıyla da görüşmeler yaparak kendi projelerini tanıttı.

Şehrin vitrini ayrıca giriş ve çıkış güzergâhı olan bu bölgede TOKİ yerine Elazığ Belediyesi’nin bir proje geliştirip prestij bir mimariyle yapması daha doğru olacak diye düşünüyoruz.

TOKİ; tüm ülkede olduğu gibi hiçbir estetik kaygı gütmeden, hiçbir mimari özellik göstermeyen, var olan arsayı bile olumlu kullanmayıp atıl alanlarda hoyratça davranıp en çok kullanılan balkonları dar- yapan, iki yıl içinde dış cephesi solduğu için harabe görüntüsü veren tip projeleriyle zaten oldukça eleştiriliyor ve tepki görüyor.

Şehrin ilk görünen yüzü ve ilk intiba uyandıracak bölgesinde Elazığ Belediyesi’nin uygulayacağı bir proje o bölgede evi olan hak sahipleri için de avantajlı olacaktır.

Elazığ Belediyesi, KİPTAŞ benzeri bir yapılanma ile bu alana talip olmalı ve bu güzelim  alanı TOKİ’nin evlerine mahkum etmemelidir. Bu konuda gerekirse o bölgede bir anket yapılmalı ve hak sahiplerine bu konu sorulmalıdır.

Elazığ Belediyesi’nin ilgili birimleri de o bölgeye uygun prestijli ve şehrin kimliğine ve dokusuna uygun bir proje hazırlamalı ve kamuoyunun takdirine sunmalıdır.

Bu örnek proje Elazığ Belediyesi tarafından yapılır ve hayata geçirilirse, insanlarımız TOKİ’nin bağlayıcılığından da kurtulmuş olacak ve kısa süre içerisinde tapularını da alacaklardır.

Ve yine bu uygulama ile Elazığ Belediyesi hem binlerce insanımızı ev sahibi yapmanın gururunu yaşayacak hem de binlerce insana istihdam sağlayacak hem de yerel ekonominin amiral gemisi olma konumuna yükselecektir.