9 Nisan Tsunamisi

Siyasi partiler kesin milletvekili aday listelerini 9 Nisan günü saat 17'de YSK'ya teslim edecekler. Muhtemelen siyasi partiler aynı saatte  kendi internet sitelerinde de tüm illerin aday listelerini yayınlayacaklar.

9 Nisan Tsunamisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortak listeler, sürpriz adaylar, tepki gösterilen ya da memnuniyetle karşılanan isimler yanında, listeye giremeyen ya da yerini beğenmeyen isimlerin istifasına ve farklı partiye destek vereceklerine dair açıklamalar peş peşe gelecek o gün.

Hem cumhur hem de millet ittifakı listelerine yönelik parti içi tepkileri göreceğiz. Ancak siyaseti az çok bilenler  bunun çok da yabancısı değil. 
Kendisini özellikli, oy potansiyeli olarak görenlerin, umduğunu bulamadıkları mahalleden göç etmesi, eğer ilke ve değerleri ile siyaset yapmayan biriyse gayet doğal ve normal.

İlimiz için de aynı durum geçerli. Çok sorun ve sancı yaşanmayacak partilerin başında CHP geliyor. HDP’de de aynı durum var. Bunun dışında kalan Ak Parti, MHP, İyi Parti, Yeniden Refah, Saadet, Deva ve diğer tüm parti aday listelerine hem tabandan hem de diğer aday adaylarından dozu az ya da çok bir tepki gelmesi bekleniyor.

Bu tepkiler, üst seviyede dile getirilip istifa, başka partilere iltihak ya da bağımsız aday olmayı da  getirir mi onu 9 Nisan akşamı ya da sonraki günlerde hep birlikte göreceğiz.