9 Anketin Ortalaması Alındı, 1 Parti Sürpriz Yaptı

Temmuz ayı içerisinde Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketlerinin yapmış olduğu seçim anketinin ortalaması belirlendi. AK Parti'nin yüzde 31.3 ile ilk sırada yer aldığı 9 seçim anketinin ortalamasında, Ümit Özdağ'ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi'nin Babacan ve Davutoğlu'nun partisini geçmesi dikkat çekti.

9 Anketin Ortalaması Alındı, 1 Parti Sürpriz Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partilerin seçim çalışmaları devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 9 anket şirketinin temmuz ayında yapmış oldukları araştırmanın ortalaması alındı.

ZİRVEDE AK PARTİ VAR
Çalışmanın sonuçlarına göre seçim anketinin ortalamasında birinci çıkan parti yüzde 31,3 ile AK Parti oldu. İkinci sırada yüzde 26,8 ile Cumhuriyet Halk Partisi bulunurken, üçüncü sırada ise yüzde 14,3 ile Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti yer aldı. Bu sıralamayı HDP ve MHP takip etti.

ZAFER PARTİSİ, DEVA VE GELECEK'İ GEÇTİ
Anketlerin ortalamasında en dikkat çeken nokta ise Zafer Partisi'nin oy oranı oldu. Ümit Özdağ'ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi, yüzde 2,8 oy oranı ile hem Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi'ni hem de Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'ni geçmiş oldu.

İşte 9 anket şirketinin ortalamasından çıkan sonuçlar;

9 Anketin Ortalaması Alındı, 1 Parti Sürpriz Yaptı