800 Yıllık Ejderha Taşı Turizme Kazandırılacak 

Kübra Kabukçu/ UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi medeniyetler beşiği Harput Mahallesinde bulunan ve görünümüyle bir ejderhaya benzetildiği için Ejderha Taşı olarak adlandırılan 520 metrekarelik alanı kaplayan kaya bloğu'nun bu yıl turizme kazandırılacağı ifade edildi. 

800 Yıllık Ejderha Taşı Turizme Kazandırılacak 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ejderha Taşı, Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından geçtiğimiz yıllar da koruma altına alınmıştı.

Yöre insanı tarafından hakkında anlatılan efsane, kitaplara da konu olan taşın, yapılacak çalışmanın ardından turizme kazandırılması hedefleniyor.

800 Yıllık Ejderha Taşı Turizme Kazandırılacak 

Harput’un tarihi mirasını canlandırma çalışmalarına devam eden Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB), geçtiğimiz yıllarda  Göllü bağ mevkisinin  2 kilometre doğu yakasında yer alan "Ejderha Taşı" gün yüzüne çıkarmış ve koruma altına almıştı. 800 yıllık efsanesi olan ve 500 metrekarelik alanı kapsayan ejderhayı anımsatan taş, üstündeki toprakları temizlenerek koruma altına alınarak,önemli bir çalışma yapılmıştı. 

Çevre düzenleme çalışması yapılarak koruma altına alınan bölgede geniş bir rekreasyon çalışması sonrası taşın turizme kazandırılması hedeflenmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştı. 

Yapılan çalışmalar kapsamında 2023 yılında Ejderha Taşının turizme kazandırılacağı ve Harput’a önemli bir hizmetin daha hayata geçirileceği ifade edildi.