6'lıda Finale Doğru

Kamuoyunda 'altılı masa' olarak bilinen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanlarının toplanıp yemek ve sohbetten sonra dağılmaları ve 'toplantılardan hiçbir sonuç çıkmıyor' eleştirileri masa üyelerini harekete geçirdi.

6'lıda Finale Doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Televizyon skeçlerine bile konu olan 6’lı masa, özellikle bazı kesimlerden gelen “Sürekli toplantı yapılıyor, somut bir şey çıkmıyor” yolundaki eleştirilere karşı cevap verecek. 

Hiçbir somut adım atmamasının psikolojik baskısından kurtulmak isteyen  liderler,  altıncı ve son toplantısını Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek.
Final toplantısında, daha önceki 5 görüşmede mutabık kalınan konular değerlendirilecek, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası belirlenecek ve altılı masanın ilk turu 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

Zirvede “Ekonomik krize karşı çözüm önerileri” konusunda somut çözüm yollarının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. 

6’lı masanın bugüne kadar yapılan ve 7 Ağustos’ta birinci turu tamamlanacak toplantılarında resmen top çevrilmiş ve başta ekonomi olmak üzere hiçbir somut adım ve reçete sunulmamıştı.
Birinci turdan sonra ve olası bir erken seçim öncesi, masanın somut çözüm önerileri ve programla halkın karşısına çıkması bekleniyor.

Halkın, sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığında birleşen bir muhalefet yerine, ülke sorunlarına yönelik ciddi programı ve bunu uygulayabilecek ortak irade ve güveni sağlayacak partilere yönelim isteği, 6’lı masa tarafından da görüşülmüş  olacak ki ekonomi ile ilgili projeleri açıklama gibi bir niyet beyanında bulunmuşlar.

Anlaşılan o ki bugünden sonra 6’lı masada, her fırsatta “Geçmişte ekonomiyi ben iyi idare etim” diyen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın  sesi daha çok çıkacak ve O’nun önerileri tartışılacak.